Revansch

Kategori: Allmänt

Det finns matcher då det absolut inte händer något och 90% av publiken hellre skulle stannat hemma och kollat på bonde söker fru samtidigt som de snaskat på ett gäng ostbågar. Jag tror inte att någon skarasupporter som var i hallen igår hellre hade gjort detta utan att de tyckte det var kul att se oss lira puck.

Första perioden innehåller det mesta och framförallt mål. Puustinen släpper två puckar i sitt vänstra kryss men det spelar inte så stor roll med tanke på att vi gör fem mål framåt i samma period. I ställningen 2-2 så tar Tuusa på sig en utvisning och i detta boxplayet hinner vi göra både 3 och 4-2. Tuusa hinner knappt komma in på banan innan vi hänger 5-2 också. Om det är bra från vår sida eller om Uddevalla gjorde det dåligt eller en blandning, det låter jag vara osagt. 5-2 har vi iallafall med oss ifrån första perioden. Vi är dock inte nöjda utan vi vill ha fler mål och framförallt prestera bättre ändå. Vi kände att vi hade mer att ge. Vi kände att vi var stabila bakåt eftersom vi endast släppte till fyra skott, men vi ville ha mer framåt som sagt.

I andra perioden så trycker vi på ännu mer och vi hinner göra ett gäng mål innan Uddevalla sprattlar till och reducerar till 7-3. Vi gör efter det 8-3 men det är Uddevalla som får göra det sista målet för kvällen när de gör 8-4 i PP när Otto sitter i utvisningsbåset. I tredje perioden så spelar vi boxplay nästintill hela perioden. Calle Lövgren sätter en tackling i bröstet på en kille som faller rakt ner på baken. Konstigt nog så döms Calle till 5+20 för tackling i ryggen som vi tycker är väldigt konstigt iochmed att killen ramlar på rumpan. Robin Lilja får även han 5+20 för knätackling. Domaren ser inte situationen men dömer ut Lilja efter att hela Uddevallabåset ställt sig upp. Inte jätte konstigt med tanke på att det var en knätackling. Vi åker även på endel konstiga tvåminutare men det är inte så konstigt, det är ofta konstiga domslut när en viss domare dömer.

BRA!
- Åtta mål framåt är inte fy skam, faktiskt väldigt bra. Mycket olika poänggörare också.
- Vinst! Vi behövde det.
- Styrspelet som vi tränat på under veckan funkade väldigt bra och det kändes nästan aldrig farligt i Uddevallas uppspel
- Boxplay, vi tränade endel på det under veckan och det fick vi även göra igår och det funkade riktigt bra. Extra plus till Philip Tuusa i boxplay.
- En fjärdekedja med en 99a en 98a och en 97a som alla har Skara IK som moderklubb. Mycket speltid fick de också!

Förbättras:
- Vi måste agera istället för att reagera i vissa situationer.
- Måste lära oss att föra matcher nu när vi möter lite "sämre" lag än förra säsongen. Vi måste lära oss att sätta tempot och inte gå ner i motståndarnas tempo.

Nu ska jag på möte! Sen väntar ännu en arbetsdag för att sedan tillbringa hela helgen nere i hallen då vi har träningshelg som avslutas med match i hallen mot Blue Riders från Falköping!