Derby

Kategori: Allmänt

I den tredje träningsmatchen för säsongen så är det redan ett derby, Falköping stod för motsåndet denna onsdagskväll och det blev en kväll som de snabbt vill glömma. Denna septemberkväll till ära så hade vi i Skara med oss Otto Larsson som har bestämt sig för att lira några träningsmatcher med oss innan han bestämmer sig vart han ska krita på, vi hoppas såklart att det blir här i Skara IK där han ska hjälpa oss tillbaka till div.2.

Vi startar matchen riktigt bra och är aggresiva i försvarszon samtidigt som vi har långa anfall de första 6-7 minutrarna. Falköping skapar ingenting men kommer in i matchen efter att just Otto Larsson fått en billig utvisning. Efter cirkus en kvart så lägger Jesper ner en puck mot mål som studsar till väldigt konstigt och slinker förbi målvakten och vi har 0-1 som vi går till pausvila med. "Jag såg med en gång att den skulle gå in efter den där studsen" kommenterar Jesper.

Vi är inte riktigt nöjda i periodpausen utan vi måste bli mer koncentrerade över hela banan. I andra perioden så höjer vi oss och får längre anfall och kortare tid i försvarszon. Falköping får endast chanser när vi bjuder på det, vi styr och ställer matchen helt och hållet. Otto, Lilja och Krause skapar lägen efter lägen och det är den femman som sätter 1-4. Innan dess har Jesper hunnit med att göra sitt andra för kvällen och Julius Svensson har även han hunnit med att göra sitt första A-lagsmål i karriären. 1-4 efter två perioder.

I omklädningsrummet är det fortfarande lite stelt även fast vi leder med 1-4, vi känner att vi ska kunna göra det bättre ändå. I tredje perioden sätter Matte Larsson sitt tredje mål på två matcher och Otto sätter sitt första för säsongen som är kvällens snyggaste. En skottfint som backen går på och sedan lägger Otto ett handledsskott i målvaktens högra kryss.

Trevligt:
- Kaffe, kaka andra raka!
- En vecka till ett nytt derby i "roosterdome"
- Julius första mål och Emils första framträdande i alaget!
- Ottos comeback? kritar han på?

En, två och tre *
* Henri. Hade inte jätte mycket att göra med var på tå när det väl kom skott och kändes precis lika säker som Hallén, riktigt bra att ha två så bra målvakter som vi har!
** Otto Larsson. Märks att han varit ute och lirat på en ganska hög nivå. Delikatesser lite här och var.
*** Krause. Bra slit hela matchen både offensivt och defensivt.