Skara IK - Tidaholm

Kategori: Allmänt

Det var nu dags för säsongens andra hemmamatch i serien och det var Tidaholm som kom till vår borg denna tisdagskväll. Vi visste att Tidaholm skulle vara snäppet bättre än de lag vi mött tidigare och att detta skulle bli en värdemätare. Vi var riktigt laddade för matchen!

Kanske var vi lite för laddade för det var Tidaholm som inledde bäst. De har 3-4 byten där vi inte riktigt är på tå. Efter detta så vaknar vi till och vi börjar spela som vi ska och inte långt där efter så sitter 1-0 till oss, Robin Lilja på styrning från Tobbe Magnussons skott. Efter ca. 10 minuters spel så får Samuel Hou en tackling (som jag tycker är riktigt ful) samtidigt som han spelar i väg pucken och vi får en kontring. Det är Otto och Modén som kommer i ett två mot en läge och de gör inga misstag, Otto sätter 2-0. Med 45 sekunder kvar av perioden så får Tidaholm en ganska lyckosamt mål men verkligen inte helt oförtjänt, 2-1 efter första perioden. Vi är inte riktigt nöjda och i andra perioden får vi lite mer utvisningar som vi klarar av galant. Extra plus till Tuusa, Matte, Calle och Markus Persson i boxplay. Otto var inte klar för kvällen utan han sätter även 3-1 i andra perioden och det känns som vi har ett bra grepp om matchen då. Otto hinner sätta 4-1 innan andra perioden är slut. I tredje perioden så är det inget snack om vilka som är det bättre laget. Vi får mycket längre anfall än tidigare och Tidaholm verkar vara trötta. Jag själv råkar stöta till pucken och den smiter lyckosamt in mellan benen på målvakten, Fredrik Johansson med passningen. 5-1. Vårt powerplay fungerade inte alls för kvällen men det behövdes ju inte när vi var så pass heta i 5 mot 5 spelet. Runt minut 16-17 i tredje perioden så får vi utvisningar och Tidaholm gör både 5-2 och 5-3. Riktigt onödiga mål när vi egentligen bara ska spela av matchen och vinna med 5-1. Men två mål till gör motståndarna och 5-3 blir slutresultatet efter en ganska kontrollerad match av oss, stabilt att vinna när vi inte spelar på topp. Skotten blir 45-26 till oss.

Kul, bra!
- Otto Larsson ännu en gång. Han nätar tre gånger under matchen, riktigt bra!
- Publiken, Skarafolk, Tibrofolk, Lidköpingsfolk med mera.. 252 tappra! Otroligt roligt att få vinna framför er, tack ska ni ha!
- Fem mot fem spelet. Våra PP har tidigare varit väldigt bra men nu funkade det inte så bra idag och då var fem mot fem spelet bra istället.

Sämre:
- Slarvet. Tidaholm skapar nästan alla sina chanser på att vi slarvar på linjerna eller slarvar med att få ut pucken ur zonen.
- De två sista målen som Tidaholm gör, de stör mig riktigt mycket.
- Matte Larsson fick åka in och sy, skar upp sin handled på matchen.

Nu börjar vi fokusera på fredagsmatchen mot Partille. Vi tränar båda onsdag och torsdag sen åker vi till Partille och ska hämta hem tre poäng!