Sjätte raka

Kategori: Allmänt

Ja då var det dags att summera söndagens match borta mot Ramberget då. Med manfall på träningarna i veckan och därav lite sämre speed på träningarna så hade vi verkligen förberett oss för en tuff drabbning när vi skulle åka till Hisingen och spela mot serietrean i något som de kallade ishall. Ramberget saknade folk som kunde sitta i speekerbåset och Skara IKs tillresta supportrar fick då ställa upp och det var fler Skarabor i hallen än va det var Göteborgare.

Vi startar matchen lite halvdant och spelet är böljande första 3-4 minutrarna, vi har redan hunnit med att ta ledningen när Johan Krause kommit fri och stänkt in 0-1. Inte långt därefter kommer även 0-2. Vi börjar här känna att vi är ganska mycket bättre än Ramberget och det gör att moståndarna kommer in i matchen och skapar ett par lägen som nästan borde fått ett bättre öde. Vi sätter både 0-3 och 0-4 innan vi går till pausvila. Vi är inte riktigt nöjda i periodpausen. Vi vet att om vi gör det vi ska, åker skridskor, backcheckar stenhårt och inte fuskar så kommer vi få massor med chanser.

I andra perioden så startar vi väldigt slappt och Ramberget reducerar både en och två gånger. Det blir en positiv effekt på oss i Skara konstigt nog. För efter Rambergets 2-4 så lägger vi in en högre växel och börjar göra det vi ska. 2-5 och 2-6 sitter i nätet inom en minut och där känns det som matchen är avgjord, men vi fortsätter att pumpa på. Vi går på 6 backar och 11 forwards och det gör att Ramberget inte orkar stå emot mer. Vi vinner andra perioden med 2-6 och har en ledning med 2-10 inför sista perioden.

Redan i slutet av andra perioden så hade Ramberget tröttnat och åkte runt och letade efter gruff och tacklingar. Det blev inte bättre i tredje perioden utan vi fick verkligen hålla ögonen högt för att inte bli överkörda. Spelet är mer böljande i tredje perioden och chanser skapas åt båda håll men det är vi som får de bästa chanserna och som förvaltar dom bäst. Vi vinner till slut överlägset mot Ramberget med 2-13 och tar sjätte raka segern!

bra:
- Tretton mål gjorda framåt i en halvdan match för oss, det är riktigt bra.
- 50% i PP. Trevligt!
- 48 skott på mål.
- Tillresta publiken, alltid kul att se er där!

Kalle Anka:
- Att Ramberget endast har en kille som sitter i speekerbåset och måste värva från vår publik. Kalle Anka varning.
- Serietrean förlorar med 2-13. Vet inte om det säger mest om dom eller om oss egentligen?

Tre stjärnor * * *
* Johan Hallén. Trygg och säker i målet och gjorde ett par svettiga räddningar! Kul att ha två bra målvakter, det gynnar oss i längden.
** Carl Olofsson/Markus Persson. Jobbar mycket i det tysta, enkla första pass och är väldigt rejäl och aggresiva i försvarszon, svårt att komma förbi dom.
*** Robin Lilja. Svår för motståndarna att läsa av, tar skott från konstiga vinklar och är ständigt ett hot. Får oftast ut pucken vid blålinjerna också.

Håll utkik i bloggen i veckan då en intervju/presentation kommer ut!