Premiärseger!

Kategori: Allmänt

Vår första seriefredagsmatch är nu spelad och nu vaknar man en lördag och kan tänka tillbaka på allt som var bra respektive dåligt igår. Man vaknar alltså mitt i helgen med tre poäng i bagaget. Precis som vi sa att vi skulle göra allt för att göra. Jag tycker inte Lerum var sämre än något annat lag som vi fått möta på försäsongen, skulle mer säga att det är vi som höjde oss och hade en riktigt bra skärpa och koncentration.

Efter en bussresa på ca. 1.20, lite tvånudd, snack tillsammans i femmorna och isvärmning så var det äntligen dags för premiären. Detta som vi tränat för ifrån maj skulle äntligen komma.

Vi startar matchen riktigt piggt och man märker direkt att Lerum inte är några starka skridskoåkare. Redan efter en minut serverar Andreas Fagerlind en macka till Otto Larsson på bortre blå som kommer fri med målvakten och inte gör några misstag. 0-1 efter en minut! Sen inom loppet av elva minuter så har vi satt både 0-2, 0-3 och 0-4. Utdelningen vi får är helt magisk. Vi har förutom de fyra målen 4 stycken ramträffar i första perioden. Skotten efter första 11-8. Målskyttar: Otto två, Jesper och Tuusa varsitt.
Självförtroendet sprudlar i varenda Skara IK-spelare inne i omkl.rummet efter första perioden. Det kändes mer eller mindre som att vi hade dödat matchen. Hur skulle Lerum som knappt haft en enda riktigt vass chans kunna vända på denna steken?

I andra perioden så börjar vi fuska med jobbet i försvarzon som leder fram till att Lerum får längre och längre anfall på oss. De första 7-8 minutrarna är faktiskt inte bra och Lerum kvitterar till 1-4 och bränner också en straff. Eller bränner och bränner, Hallén räddar den. Walle och Svedberg tar efter ca. 10 minuter en time-out och efter det så höjer vi oss igen och visar att det är vi som bestämmer på isen. Fager sätter 1-5 och innan periodens slut sätter Viktor 1-6 i PP. Skotten efter andra 10-16 till vår fördel.

I tredje perren märker vi att det är ett Göteborgslag vi möter. De börjar leta efter bråk och tacklingar. I varje avblåsning ska man börja kramas med oss. I varje situation ska man tackla, bara för att liksom. Lerum sätter faktiskt första målet i tredje när de gör 2-6. Då tar vår Otto tag i det igen och sätter två mål i PP. Även Oliver gör mål i PP senare. Det blir lite stökigt det sista iochmed att Lerum kör över Hallén. Några matchstraff och några tvåor delas ut. Matchen slutar 2-9 och skotten blir i sista perren 11-9 och i hela matchen 32-33.

Wow!
- Premiärseger. Fyfan vad underbart det är! En trepoängare direkt bara sådär.
- Nio mål framåt. Magnifikt att vi får sån utdelning nu. Hoppas det håller i sig bara.
- Otto Larsson. Fyra kassar hänger han. Måste även nämna att jag skrev här på bloggen senast om att han skulle höja sig ett par snäpp nu när serien drar igång. HA!
- 33% i PP är väl bra?
- Bortapubliken! Riktigt trevligt att se flera av er offra en fredagskväll för att åka till Lerum och kika på oss. Vi bugar och bockar!
- Kedjan med Fager, Jesper och Otto. Briljant!

SE UPP!
- Inget ont sagt om segern, den satt fint. MEN. Det är i motgångar och svårigheter som lag visar att de ska vara med i toppen av serien. Säger bara det. Det viktigaste för oss är att vi ska hålla en jämn nivå så vi inte får de här onödiga motgångarna och svårigheterna.
- Göteborgslagen. Vi har flera stycken i serien och jag tror knappast de andra lagen vill slåss och tacklas mindre. Gäller att vi står upp för varandra, visst. Men vi måste också kunna hålla huvudet kallt, då får vi mycket PP. Det var vi duktiga på igår!

Tre stjärnor -
* Modén. Tycker att han var riktigt bra som back. Bra spelsinne och vann mycket puck vid sargerna.
** Fager. Kommer till mycket avslut och har denna kvällen 1+3.
*** Otto. Fyra mål räcker för att få tre stjärnor här på bloggen. Riktigt vass i anfallszon och får alltid ut pucken i defensiv zon. Riktigt kul att se honom i en Skaratröja på riktigt igen.

Efter gårdagens trepoängare så hade vi tänkt att fira det med ett litet kalas tillsammans ikväll. Laddad!!