Bortamatch i Partille

Kategori: Allmänt

15:30 den 17 oktober var det dags att sätta sig på bussen mot Partille. VI hade gjort ett par hyffsade träningar i veckan och hade med oss fyra segrar i bagaget.
Vi snackade innan matchen och hela veckan om att vi skulle förbereda oss mycket på Partilles fysiska spel, att de tacklar så fort de får chansen, och ofta när de inte har chansen också. Vi visste att om vi spelade enkelt i försvarszon och hade en snabbt och lätt förstapass så skulle vi komma ifrån deras press och få kontringar på dom.

Det är just så matchen börjar, matchen har ett högt tempo och vi sätter första passen väldigt ofta och får bra lägen framåt. Partille har sina lägen också men det är mest skott utifrån som Henrii inte har några som helst problem med. Jepser vinner en tekning till höger om Partilles målvakt och Jimmy Modén drar på ett slagskott som sitter i mål, det viktiga 0-1 målet var vårt! Två utvisning mitt i perioden för vardera lag gör att vi spelar 4 mot 4 och då kommer Partille in mer i matchen och börjar trycka ner oss i vår zon. Första passen är inte som de var innnan men vi löser det istället genom att spelar sarg ut och vänta på våra lägen. I Partilles powerplay är det vi som gör mål, vi gör 0-2 och det är Calle Lövgren som gör det otroligt viktiga målet!

Partille lyckas kvittera när de får spela 5 mot 3, ett avslut från högerkanten som tråkigt nog smiter in vid första stolpen. Inte helt orättvist när Partille haft ett skott i stolpen på ett friläge. Efter deras reduceringsmål så tilldöms de också en straff som Henri räddar. Roligt här är att straffsumparen kastar klubban över huvudet och blir riktigt besviken, like a 10 year old boy. I powerplay sätter vi 1-3 och då tappar Partille humöret, Jesper får sig en smäll och de en tvåminutare. Lite senare får Tobias Magnusson en ruggigt ful tackling rakt på tinningen. Jag som satt bredvid Tobbe på isen kan erkänna att ja var lite skakig efter att jag såg Tobbes ögon som snurrade runt ordentligt och även att han tuppade av två gånger på isen när han skulle ställa sig upp. Partilles spelare, som absolut inte tycker att det ska vara någon utvisning när man sätter en armbåge i tinningen på någon som släppt pucken för 5 sekunder sen får 5+20 minuters utvisning och får tacka för sig. Äckel. Hoppas på en lång avstängning.
I det kommande 5-3 och 5-4 spelet så avgör vi matchen. Vi sätter både 1-4 och 1-5 i PP och går till pausvila med det.

Mellan andra och tredje så påminns vi om att vi skulle vara förberedda på detta fysiska spelet. Vi visste även att Partille skulle bli mer griniga i tredje nu och verkligen försöka få oss ur balans. Det klarar dom inte, vi spelar kontrollerat i tredje perioden. Visst skapar Partille chanser, det är ju trots allt de som jagar oss och inte tvärtom. Vi spelar sarg-ut och vi får kontringar på dem samtidigt som de ibland får långa anfall på oss. Av deras 17 skott i tredje perioden så var kanske 2-3 stycken farliga chanser som Henrii ändå klarar! Vi spelar riktigt diciplinerat och gör både 1-6,7 och 8 innan matchen är slut. Så sjukt jävla underbart att spöa Partille på bortais, jag tror inte det är många lag som kommer ta så konfertabla segrar i Partilles ishall denna säsongen, tvärtom.

Wonderful:
- Tobbe Magnusson var bäst på plan innan han fick tacklingen. Täcker mycket skott, följsam i försvaret, enkla förstapass och sätter ett bra tempo på spelet genom det. Vågar även stå upp mycket vid blå som gör att vi får längre anfall på moståndet.
- Henrii, matchens lirare. Vi får tacka honom i vissa situationer där han gör riktigt bra räddningar. Han säger själv att han har oss att tacka eftersom han fick jobba ostört i mål de mesta. Så ska det vara!
- ett 10-tal Skara IK supportrar på plats i Partille en regning fredagskväll i oktober, tack till er!
- Femte raka segern och 15 poäng inspelade!
- Powerplayet funkar igen! 44,44%.

Mer:
- Tobbe Magnusson var på akuten i 11 timmar och fick tillslut besked om att han ådragit sig en kraftig hjärnskakning och kommer vara borta från hockeyn ca. 2-3 veckor.
- Partilles yngsta spelare var född 1994. Elva spelare födda på 80-talet, en spelare född på 70-talet. Tre spelare var äldre än våra tränare. Vår äldsta spelare Jimmy Modén, född 1983, andra äldst Jesper född 1987, yngsta spelarna Bock och Sköld födda 1998.
Vi har en snittålder på 21.3 och Partille har en snittålder på 24,7. Ramberget har en snittålder på 30,0 haha!
- Första matchen som vi förlorade skottstatistiken.