Skara IK - Lerums BK

Kategori: Allmänt

Vi tog på fredagskvällen sjunde raka segern genom 7-3 hemma mot Lerum.
Lerum kom som (- oss) det formstarkaste laget i serien med tre raka segrar i bagaget mot Tidaholm, KB/LN70 och även våra grannar Falköping. Vi startar matchen riktigt uselt och får utvisning mot oss redan efter någon minut. Lerum pressar på i PP och fortsätter med det nästan hela perioden. Vi är överrens om att vi inte är värda att leda med 4-0 när det tjuter för periodpaus. Vi får tacka Henrii i målet för att vi fortfarande har noll mål insläppta i matchen. Vi får även tacka femman med Fager, Otto, Jesper, Modén och Olofsson som spelar 4-0 denna perren.

I andra perioden så spelar vi bättre. Vi får för första gången i matchen längre anfall och börjar skapa lite tryck. Vi jobbar på i backchecken och får därefter kontringar på Lerum. Modén sätter 5-0 och nästan direkt efter så sätter Lerum en reducering till 5-1. 14 minuter in i andra perioden får vi ett PP efter att #12 sätter en riktigt ful tackling på lilja vid blålinjen men han åker konstigt nog ut för highsticking. Fager, som va stekhet denna fredagskväll sätter 6-1 i PP med assist från Modén och Otto. Innan perioden är slut så hinner Lerum göra både 6-2 och 6-3 vilket innebär att vi förlorar andra perioden.

Vi har en 6-3 ledning med oss in i tredje perioden och vi har tidigare matcher varit bra på att stänga matcherna och inte ge moståndet vittring över huvudtaget. Det gör vi också i denna match, vi knyter ihop säcken sista perioden trots att Lerum blev griniga. 3 minuter in i tredje så är #12 i Lerum igång igen, han sätter en armbåge i ansiktet på Jesper bakom mål vilket leder till att Jespers nacke knäcker till och han blir liggandes på isen. Jesper blir senare utburen på bår och hämtad av ambulans, oklart hur lång tid han är borta. Riktigt ful och onödig tackling. Tacklingen resulterar i 5+20 minuters utvisning och vi får spela PP. Fredrik Johansson lägger där ett höstlöv på mål vilket innebär 7-3. Resten av matchen präglas av utvisningar när Lerum blir ännu mer griniga. Vi kan tillslut gå in i omklädningsrummet och sjunga Chelsea Dagger med 7-3 i ryggen.

Bra:
- Henriis målvaktsspel, riktigt vassa räddningar och vi kan inte klandra honom för något mål.
- Fager som gör fyra mål. Det var bra!
-  44 avslut på mål och 7 mål gjorda en match där vi verkligen inte är 100%. Skulle säga att vi har väldigt mycket mer att ge.
- PP, 50%.
- Inte så mycket mer, ingen match som kommer berättas för barnbarnen direkt. Vi skulle ta tre poäng och det gjorde vi.

Sämre:
- Första 10 minutrarna. Riktigt usla minuter där vi har vårt första avslut på mål efter ca 5 minuter.
- Slarvet i egen zon där vi sätter varandra i skiten som gör att vi blir nertryckta.
- VI förlorar andra perioden, första gången i serien som vi förlorar en period.

Sist:
- Match imorgon igen då vi åker till Göteborg, Kungälv och ska spela mot tabelljumbon KB/LN70.
- Vi tar med oss tre poäng ifrån matchen mot Lerum och inte så mycket mer än det.
- Nästa veckas fredagsmatch så är det dags för 2kronan och Anders Nordberg gör då debut i Skara IK. Alla ska ner till hallen då!