www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Serieseger!

Kategori: Allmänt

Hemmamatch en fredag med ett derby och med chansen att säkra en All-trea plats och en serieseger i hockeytrean södra B var det som gällde denna fredagskväll! Förväntningarna var höga och vi var nervösa inför matchen. Falköping skulle inte vika ner sig i första taget, de hade en 4-0 seger mot Tidaholm i bagaget!

 

Vi startar matchen ganska knackigt men får tidigt spela powerplay och som de flesta vet så är det inte lätt att starta en match och göra sitt första byte i PP. Vi får ändå till ett halvbra PP med lite småchanser. Efter vårt PP så får vi försvara endel när vi har svårt med att sätta igång pucken och få fart på spelet. Vi höjer oss runt minut 12-13 och spelet börjar se bättre ut. Vi hittar dock inte nätet utan får gå till pausvila med 0-0. Vi är överrens i omkl. rummet att vi kan bättre än såhär men att vi är ganska nöjda med de sista 10 minutrarna.

Redan efter ett par sekunder i andra perioden så får Falköping ett 2-1 läge där de inte ens får avslut på kassen. Istället vänder det åt andra håller och Viktor Andersson hittar en Robin Lilja framför mål som efter lite trubbel lyckas trycka in pucken i kassen! 1-0 till oss efter 25 sekunder i andra. Efter 3 minuter så får vi en utvisning och i det boxplayet så gör Falköping sitt enda mål för kvällen när en puck från blå tar på ett gäng spelare, klubbor, benskydd, tejpbitar, handskar och hjälmar för att sedan sitta i nätet (Lite krydd men en styrning var det). 1-1 var det och det kändes som att det 1-1 målet stärkte oss för här tog vi över matchen rejält. Falköping började tröttna samtidigt som vi gick runt på många spelare och hade mycket ork! Inom loppet av 12 sekunder så stänker vi in både 2 och 3-1. Vi hinner också med att göra 4-1 innan perioden är slut och Falköping har det svårt i egen zon när vi snurrar runt en hel del i andra perioden! 

Efter tre minuter i andra perioden så snor Robin Lilja pucken på defensiv blå och blir fri och sätter dit den, VIKTOR ANDERSSON får här en assist konstigt nog. Assisten bör istället ha gått till Blue Riders backen som ställer till det för sig själv på offensiv blålinje. Men men, assist till Viktor "rycka i tröjan" Andersson och vi har 5-1. Två minuter senare så ställer de till det igen och det är Jesper som får läget att trycka dit den, han siktar högt men missar skottet och det sitter istället mellan benen på målvakten! Mål är mål och Jesper som var riktigt bra denna matchen förtjänade det! 6-1. Vi fortsätter att pressa ner Falköping och de skapar i stort sätt ingenting. Anders Nordberg som fick bilda kedja med mig själv och med Andreas Fagerlind fick en assistpoäng till Olivers 7-1 mål när han vänder bort en back och serverar Oliver i slottet. Om en annan hade kunnat skjuta så hade nog Nordberg fått ett par pinnar till idag. Slutresultatet blir 7-1 och vi vinner skotten med 53-23. 

 
Härligt, fint, kul, bra och positivt!
Tåladmodet. Vi vet att vi kommer att få chanser varje match, vi vet att vi har en spelidé som vi kan luta oss tillbaka på om det inte riktigt funkar. Vi hade 0-0 efter första och det var lite knackigt, vi blev inte stressade trots detta utan fortsatte att trumma på. Vi går på 3 fulla femmor plus ett fjärde ytterforwardspar. Det gör sitt till slut och idag orkar inte Blue Riders att försvara sig i 60 minuter. 
Andreas Fagerlind. Gör en bra match idag, är kanske inte den snabbaste spelaren men har en bländande teknik och är alltid livsfarlig i offensiv zon!
Carl Olofsson. Tagit ett ENORMT kliv de senaste 5-6 matcherna och tycker han varit en av de bästa på isen varje match. Spelar enkelt, är hård i duellerna och är riktigt bra i boxplay. Kommer vara riktigt nyttig i fortsättningen. 
Serieseger! Herregud vilka kontraster alltså. 32 raka torsk förra säsongen och nu 9 raka segrar och säkrad förstaplats i serien. Hur bra hade detta laget klarat sig i förra årets div.2, några tankar från er läsare?
 
Fundersam över: 
Vart står vi? Är vår serie så dålig eller är det vi som är bra? Är Lidköpings serie så mycket bättre? Jag tror faktiskt det är så att det finns fler lag som är som Partille i den serien, fler jämna lag med två som sticker ut lite extra i form av Stenungsund och Vänersborg. Vi fick ju stryk av Lidköping och Uddevalla på försäsongen. Lidköping i två raka och en seger och en förlust mot Uddevalla. 
Uddevalla: Tycker inte de var speciellt bra, förlorade på bortaplan när vi hade några man borta och gjorde en mindre bra match helt enkelt. Spöade dom ganska klart på hemmaplan och då var det inga problem.
Lidköping: Vi hade varit 10-12 man på träningarna hela veckan och hade sjukstuga inför varje möte, kunde ställa upp med ett nästan fulltaligt lag men att inte kunna träna tillsammans hela veckan och ha några som inte tränat alls och varit sjuka gjorde sitt. Lidköping gjorde dock bra matcher mot oss och var värda segrarna, säger bara att vi kunde gjort det mycket bättre. 
All-trean - Vilka lag får vi? Jag hoppas själv att vi får t.ex. Vänersborg. Skara IK brukar ha svårt för dom men jag gillar inte Vänersborg och skulle tycka att det vore extra gött att tvåla till dom. Var nära ett par gånger förra säsongen.
Tidaholm: Väldigt blandade resultat från deras sida. Brukar dock vara starka på hemmaplan och tror att detta kan bli säsongens än så länge, tuffaste bortamatch. Sanna mina ord. Vi måste göra en bra match för att ta tre poäng där. 
 
Jaja, nu ska vi se till att njuta resten av helgen med tanken av att vi är seriesegrare, det kan ingen ta ifrån oss i vilket fall. Sen ska vi ladda upp för en ny hockeyvecka med match tisdag-fredag!
 
Ha de fint. 
/// #10 Victor Svedberg. 
Kommentera inlägget här: