www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Lite tankar

Kategori: Allmänt

Vi har spelat 8 utav de 12 matcherna som ska spelas i hockeytrean B innan vi med all sannolikhet går in i All-trean som varit vårt gemensamma mål. Vi har 8 raka segrar och ena nyförvärvet inför säsongen, Anders Nordberg är efter avstängningen som han ådrog sig förra säsongen spelklar till fredagens derby mot Falköping. Höjer detta oss ytterligare? Jag tror och hoppas det.

Jag ser helst att Skara IK ska vara ett stabilt div.2 lag som ofta är med och kvalar upp till ettan. Men hur gör vi då, hur ska vi ta oss upp till tvåan? Har Skara IK som förening det som krävs för att spela i tvåan? Är det så viktigt att spela där? Det är mycket som ska spela in. Spelartrupp, ekonomi, en röd tråd genom föreningen, framtid i yngre spelare, en stomme i nuvarande lag.

 
 

Vi kan i alla fall konstatera att vi just nu är ett topplag i div.3. men jag vet och ni vet att det är många som inte nöjer sig där. Vi vill ju se Skara IK i en så hög serie som möjligt. Vi har just nu en riktigt bra blandning i laget med mycket spelare som är fostrade i Skara IK och som alltid varit klubben trogen. Kolla bara på andra lag häromkring som t.ex. Tibro och Töreboda som har mycket spelare utifrån från t.ex. Mariestad respektive Skövde. Vi har 18 av 26 kontrakterade spelare som är fostrade i Skara IK, 18 stycken! Jag tycker det är helt underbart att så många är ifrån Skara, som nu ska hjälpa till att få tillbaka glädjen av att gå och se på hockey i Skara ishall. Tror inte det var många som tyckte det var speciellt skoj förra säsongen. Det är andra puckar i år och det ska förbli så!

 
 

Vi har en rejäl stomme i laget nu med spelare som Marcus Persson, Tobias Magnusson, Andreas Fagerlind, Johan Hallén och Viktor Andersson. Finns några till som räknas in där men tycker att dom fem är de främsta i stommen. Vi har en bra åldersblandning i laget också, yngre spelare som Krause, Oliver och Samuel Hou mm blandas med äldre lirare som Jesper, Nordberg och Modén. Rutinen de äldre besitter behövs alltid för att kunna gå långt och för att alla som är yngre ska lära sig. Vi har två tränare som delar på ansvaret och som verkligen brinner för hockeyn i Skara. Två tränare som också har Skara IK som moderklubb, två tränare som hjälps åt med hockeyskolan där de absolut yngsta Skara IK-lirarna formas. Hur coolt är inte det egentligen! Vi har Stefan Svedberg som sportchef som är min egen far och jag om någon har sett hur hårt han har slitit för att få ihop detta lag. Vi har Katharina Johansson som gör det mesta för oss i laget och hon sliter minst lika mycket som Stefan.

Vi vill spela en fartfylld hockey där vi äger mycket puck och är otroligt aggresiva, har inte motståndarna pucken så kan de inte göra mål, så är det ju. Vi vill gå samma väg som de ledande lagen i Sverige som t.ex. Skellefteå och Frölunda. (Nu är vi såklart inte på samma nivå men spelidén och så som de spelar kan man alltid ta efter så gott det går). Vi vill överbelasta i egen zon, få ut pucken snabbt för att sen kunna anfalla. Vi vill ha ett BP och framförallt ett PP som fungerar och som vi kan luta oss tillbaka på när inget annat funkar. Vi vill åka mycket skridskor och jobba stenhårt så att moståndarna tillslut tröttnar och inte orkar stå emot i tredje perioden. Det är drömmen att möta ett riktigt tröttkört lag.

 

Vi har ett J18 lag som är med i toppen på serien och verkligen ska kriga om en plats för att nå div.1. En serie som krävs för att ”bättre” spelare ska välja Skara istället för Skövde eller HCL t.ex. En serie som krävs för att föreningen ska slippa betala dyra pengar för att få hit spelare och istället behålla sina egna som vill spela hemma i Skara. Man tappar nästan alltid de 2, 3 bästa i varje årskull som väljer att gå hockeygymnasium någonstans ute i Sverige men det är då det är superviktigt för de som är kvar att de får spela i en bra J18 serie.

Vi har en tränare för A1 och A2 i form av Pader som är en riktigt bra tränare med mycket bra idéer och mycket erfarenhet. Han har t.ex. tränat HCLs A-lag, tibros A-lag och J20laget i Mariestad . Pader har också hjälpt till att träna de sex skaraspelarna som precis spelat TV-pucken. Mycket positivt! Jag som spelat alla J18 matcher denna säsongen märker att det är intiligenta och lovande spelare jag spelar tillsammans med som verkligen lärt sig hur man ska agera i olika situationer. Allt kan såklart bli mycket bättre men det är redan på en god väg!

Framtiden ser ljus ut för Skara IK om alla fortsätter att dra åt samma håll och jobbar stenhårt! Vi vill till div.2. Det ska vi inte gå under täcket med men när det blir kan ingen veta, vi ska ta en match i taget och vi får se hur långt det kommer att räcka. Men vi ska göra allt för att det ska vara underhållande och roligt att gå och se oss med SIK-loggan på bröstet.

// #10 Victor Svedberg

KOMMENTARER:

 • Anonym säger:
  2014-11-05 | 19:54:01

  Suveränt skrivit som vanligt, Viktor!! Alltid kul läsning att se dina tankar om Skara IK!!
  Urban

  Svar: Tack så jätte mycket!
  skaraik.blogg.se

 • Linda Peinert säger:
  2014-11-05 | 22:12:13

  Kul att läsa dina ord . Det är fint att höra att ni sätter pris på dom som jobbar brevis Er som sportchef , lagledare , tränare o matteialare . Ni gör ett bra jobb ni med killar och jag önskar Er alla vidare lycka till. Division 2 !! Inte mej imot .. Kämpa på

Kommentera inlägget här: