KB/LN70 borta

Kategori: Allmänt

20:00 en söndag i Göteborg, Kungälv. Då var det dags att släppa pucken i Oasen mellan KB/LN70 och oss Skara IK. Vi hade endel folk borta såsom Modén, Jesper (som fick en lätt whiplash skada från tacklingen hemma mot Lerum. Troligtvis spelklar redan på fredag), Tuusa, Matte, Tobbe, Samuel Hou mm..

Vi startar matchen riktigt dåligt och vi är långt ifrån bra på alla sätt. Underskattning? Oladdade? Omotiverade? En blandning av allt? Jag vet inte, men det såg riktigt uselt ut hela första perioden. Vi sätter både 0-1,0-2 och 0-3 innan vårt slarv i egen zon som vi pysslade med hela perioden straffade oss. En indianare rakt upp i slottet och 1-3 var ett faktum. Vi har alltså med oss 1-3 inför andra perioden och vi är låååångt ifrån nöjda. Sämsta perioden vi gjort på hela säsongen.

I andra perioden så höjer vi oss lite och börjar få lite längre anfall men KB krigar på riktigt bra och gör det svårt för oss. Vi har fortfarande svårt i egen zon där det är en blandning med att backarna inte släpper pucken snabbt och forwards inte visar sig bättre. En blandning mellan att första passet tar fyra timmar och att forwards inte jobbar hem och inte vill ha pucken gör att vi fortfarande har svårigheter i egen zon och det blir väldigt rörigt. Efter 11 minuter i andra perioden så sätter Otto 1-4 innan vi med två minuter kvar av perioden gör 1-5 i PP.

Vi ville verkligen ut och spela av sista perioden med tanke på att det är två timmar hem och klockan började rinna iväg. Den tredje perioden är den bästa på hela matchen. KB har tröttnat rejält samtidigt som vi höjer oss ännu ett snäpp. Siffrorna rinner tillslut iväg till 4-11. Sista perioden slutar alltså 3-6. Vi gör två mål i ett å samma byte när jag, Otto och Carl Olofsson får spela 3 mot 3. Vi är även nära på att sätta ett tredje mål i det bytet men slarvig som jag är så skjuter jag en bra bit över mål.

Bra:
- Tre poäng.
- 66.67% i PP.

Mycket mindre bra:
- Vi släpper in fyra mål mot seriejumbon och det är det mesta antal mål vi släppt in i serien denna säsongen. Inte bra, inte okej.
- Det nonchalanta spelet över hela banan men framförallt i egen zon. Ser det ut så mot Falköping på fredag så är jag rädd att vi blir mycket hårdare straffat.

Vi ses på fredag, Anders Nordberg gör debut! Se till att komma ner och se den allsvenkmeriterade norrlandsgubben i Skara IK tröjan!