www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

INTE 11 raka

Kategori: Allmänt

Nej vi tog inte den elfte raka segern. Vi förlorade på hemmais med 2-4 mot serietvåan Partille trots en ganska hyfsad match stundtals.
 
Vi visste att Partille är ett riktigt grisgäng som inte vill spela någon fin-hockey utan mer bara dumpa, köra, tacklas och bråka i varje tillfälle som ges. Matchen startar i ett högt tempo. Vi skapar ett par chanser i början, även Partille gör detta. Efter en blockering så blir Henrii pååkt och Viktor Andersson står upp för vår målvakt men det gillas inte av den, för kvällen, bedrövliga domaren. Två minuters BP väntar och i detta boxplayet sätter vi 1-0 när Otto serverar Jesper öppet mål i ett två mot ett läge. Resultatet står sig perioden ut.
 
I andra så har vi svårt med förstapasset samtidigt som Partille börjar spåra ur. Efterslängar och fula tacklingar hela tiden. Vi vill inte vika ner oss och vi spelar trots detta ganska bra. Varje gång backarna satte första passet och forwardsen gjorde det bra i fickorna så kom vi till bra lägen, 3-2or och 2-1or. Vi kan dock inte punktera matchen i andra som vi nästan borde ha gjort. Partille får chansen i PP som de tar, 1-1. Ioch med Partilles mål så får dom oss dit dom vill. Efter att Matte Larsson blivit nerdragen med ett nacksving så får Otto en tackling i ansiktet som resulterar i en rejäl blåklocka direkt efter smällen och Otto får kliva av och besöka sjukhuset. Trots att pucken var på plats vid Otto så ser INGEN AV 3 DOMARE HÄNDELSEN! Helt bedrövligt. Pausvila 1-1.
 
I trejde perioden så sätter Partille både 1 och 2 mål som innebär att de leder med 1-3 innan vi efter en timeout reducerar till 2-3 genom Viktor Andersson. Vi viker ner oss i tredje perioden och Partille är helt klar hungrigare än vad vi är. Inte så konstigt heller egentligen, klara seriesegrare mot ett lag som jagar andraplatsen och All-trea plats. Många konstiga situationer inträffar i tredje. En utav linjemännen gjorde ALLT för att synas under hela matchen men kan inte blåsa av för de enkla sakerna som t.ex. en klockren icing när det är ca. 2 minuter kvar och vi jagar ett kvitteringsmål. När Andreas Fagerlind blir avblåst för offside så ställer han sig helt still och man ser att han inte är innanför blålinjen. Modén reagerar ordentligt här och linjemannen visar ut Modén två minuter. Får linjemän ta tvåminutare? Har inte koll på de nya reglerna men kanske är så nuförtiden? Ahja, Partille gör också 2-4 i öppen bur och vi konstaterar att vi torskar första seriematchen för denna säsongen.
 
 
 
Lite sol: 
De långa anfallen. När vi väl har kontroll på pucken i anfallszon så är alla våra 3 femmor bra. Det var många gånger vi fick riktigt bra snurr på Partille men inte kunde sätta våra chanser.
- Första perioden. Vi hade ganska bra utspel ur vår egen zon första perioden och det gjorde att vi hade god kontroll på Partille. Dom vill ju ha denna Hawaiihockeyn där man byter chanser med varandra och bara tok-kör fram och tillbaka. Men vi kontrollerade det bra i första perioden.
 
Skymning:
- Utvisningarna. Trots att vi pratat endel om vi inte ska ta några onödiga utvisningar så gör vi det ändå. Det är där Partille vänder matchen. Så är det bara.
Fel fokus. Det är inte lätt att spela en sån här match när man ständigt måste hålla koll i ryggen för att inte bli helt överkörd bakifrån men domaren hade satt nivån. Vi påverkade honom negativt när vi skrek. Absolut så är det svårt att inte skrika på honom men. 
- Inte lika hungriga. Partille hade "the eye of a tiger" det hade inte vi. De var mer hungriga på att vinna än vad vi var. Absolut så gjorde domarna det svårare för oss att vinna. Men det är ändå vi som ska göra det och vi har oss själva att skylla.
 
Helt svart: 
- Nivån på domarna. Persson var framme och frågade varför han inte tar ut en Partillespelare för spearingen på Fredrik Johansson i första perioden, svaret var "Nemen ni har ju redan vunnit serien" VAD SPELAR DET FÖR ROLL? Det är fortfarande en ishockeymatch som vi vill försöka vinna och de gör det inte enklare för oss att varken vinna eller hålla rätt fokus med sådana kommentarer?!
- Att en linjeman gör allt för att synas men inte kan ta de enkla besluten eller hålla koll på efterslängar.
- Viker ner oss. Att vi, trots att vi visste vad Partille skulle göra, viker ner oss. Vi visste att de skulle spela fult och tufft. Ändå är vi inte med på det riktigt. Å andra sidan så åkte vi ut när vi t.ex. stod upp för vår målvakt som tog ett antal slashingar efter avblåsning. 
- Förlust. Vi ville ta 36 poäng och vara obesegrade när vi skulle summera grundserien men så blir det inte nu. Så tråkigt. 
 
Vi ska komma ihåg att vi hade 10 raka segrar innan denna matchen. Det ska vi vara så stolta över!
De viktiga matcherna börjar i All-trean och vi kan lika gärna förlora nu så gör vi inte det sen.
 
Om jag ska se det positiva i förlusten så tror jag att vi kan bli starkare av detta. Man behöver motgångar lite då och då för att kunna jobba till sig framgångar.
 
Vi lovar att vi inte ska vika ner oss utan vi ska fortsätta att träna och spela. 
 
Förresten gott folk, kolla på bilden lite högre upp. Hur lik är inte linjemannen Per Andersson från Parlamentet på TV4? Kanske skolat om sig till linjeman. (Bilden där uppe är från mötet borta mot Partille)
 
 
/ #10. Victor Svedberg. 
 
Kommentera inlägget här: