www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

I omklädningsrummet

Kategori: Allmänt

Vad är det som sker i Skara IKs omkl.rum? Vad har vi spelare för oss och vem gör vad? Häng med på en liten genomgång av vad som händer i vårt omklädningsrum innan match och träning.
 
Ja, nästan alla har rutiner inför varje träning och match. T.ex. ett klockslag där man alltid börjar byta om, tiden när man ska tejpa klubban, vilken skridsko man tar på sig först, vilken man knyter först osv osv osv.
 
Men vilka är det som sticker ut lite extra och vad händer rent allmänt?
 
 
 
Vi har Anders Nordberg som kommer ca 15-20 minuter innan träning och börjar byta om direkt.
 
Jag själv, Otto Larsson, Fredrik Johansson, Lilja, Persson, Tobbe och Fager brukar spela lite kortspel i form av gurka. Går man ut på ett ess så blir det dricka till de andra spelarna, går man ut på två ess blir det fika, tre ess är smörgåstårta och går man ut på fyra ess så blir det att betala lunch till resten av grabbarna som spelar. Mycket trevligt! 
 
Det kan också vara så att några känner att de vill spela lite NHL på PS3t som står inne i omkl.rummet. Själv så piskade man Persson med 8-1 i onsdags. En enformig historia där Persson blev en smula grinig. Det är oftast Andreas Fagerlind som hänger framför TVn och visar sina fantastiska dragningar som han suttit hemma och pluggat på.
 
Calle Lövgren som oftast är oooooerhört stressad brukar vara helt färdigombytt ca. 15-20 minuter innan träningen startar. Kan tänka mig att det blir ganska svettigt att sitta i full utrustning såpass länge. Calle gillar även att sköta musiken i omkl.rummet som gör att Tobbe Magnusson kan bli lite irriterad, Tobbe vill nämligen bara lyssna på rock. Calle är mer den typen som lyssnar på housemusik. Uppskattat hos vissa och mindre uppskattat bland andra.
 
 
Vi har miniorerna som gillar att lira två-nudd och som därför går ut och spelar det en del innan träningarna. Bra att de värmer upp ordentligt! Appropå miniorer så ska vi ta och bli lite hårdare mot dom, de börjar hävda sig mer och mer. Jag som är "chef" bland juniorerna iochmed att jag är den äldsta junioren har väl endel ansvar i att lära upp de yngre att lyda och se upp till de äldre på och utanför isen. Säger någon äldre något så ska det oftast vara så att man lyder det. De får göra igen det på isen, där får man som ung sin revansch så att säga. Jag kommer ihåg min första träning i Skaras A-lag när jag störtade på kassen och slog lite där Hallén stod. Det gillade inte Anton "Gus" Gustavsson som nu mera spelar i Skövde IK. Blev nedbrottad och crosscheckad några gånger i rygg/nacken, men sånt fick man ta. Det lärde mig att man inte var i juniorlaget och tränade längre utan att man var tvungen att tåla lite och bli mycket tuffare när man tränade med A-laget.
 
Vi har målvakterna Hallén och Henrii som sitter i sin egna lilla hörna. När jag kollat dit så har Henrii nästan alltid sina hörlurar i och taggar för fullt. Samma sak på träning som på match. Riktigt inne i sin bubbla. 
 
Anton Andersson brukar allt som oftast gå med en hand runt en mugg med kaffe och den andra handen i fickan. Sen myser han runt i omkl.rummet och lyssnar och pratar med alla möjliga. Tror faktiskt att Anton Andersson är den mest nyfikna människan i laget. Hans bror Viktor däremot har tagit över "hamster" rollen ifrån Anders Larsson. Viktor har så fruktansvärt mycket tejp på sin plats, vill man ha tejp så är det bara att vända sig mot Viktor, han har allt man vill ha!
 
Jimmy Modén är alltid i god tid till träningen. Han börjar dock byta om ungefär 5 minuter innan genomgången eller träningsstart. När vi ändå är inne på genomgång så brukar vi alltid ha det den första träningen efter match elller när det är ny vecka. Tränarna brukar allt som oftast komma 1-2 minuter sent, kan tycka att de bör betala lite böter snart. På genomgångar går vi igenom tidigare matcher, kommande träningar och matcher och även övningarna till dagens träning. 
 
Mest tjöt är det i "hörnan" där Carl Olofsson, Persson, Fager, Otto, Tobbe, Fredrik osv sitter. Oftast väldigt glatt humör där och de hörs hela tiden. Känns fint att sitta nära hörnan. 
 
Om vi har match 19:30 hemma så är det samling 17:30 och genomgång uppe i klubbrummet 17:40. Snackar om matchen, vad vi ska tänka på och sen snackar vi även tillsammans i femmorna. från ca 17:50 till 18:25 är det två-nudd eller valfri uppvärmning och sen håller kapten Persson i en gemensam uppvärmning där vi joggar och gör lite övningar. Efter det är det 20 minuter kvar tills man ska vara klar för isuppvärmning och då lyssnar vi alltid musik. En speciell låt som vi lyssnar på innan varje match är Muse - Uprising, den sätts alltid på 4 minuter innan vi går ut för isvärmning. 
 
Kommentera inlägget här: