www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Inför VHC

Kategori: Allmänt

"Den bästa bortamatchen Skara IK gjort under min tid" så beskriver Nicklas Svedberg bortamatchen i Vänersborg säsongen 12/13 när Skara spöade Vänersborg med 2-7 på bortais i omgång 22. "Vi var riktigt effektiva när vi fick lägen och spelade ett riktigt bra försvarsspel". Denna matchen bildade de nuvarande tränarna Walle och Nicklas backpar tillsammans i andra femman och hade Patrik Johansson, Alexander Johansson och Jonas Krantz framför sig i kedjan. Även Victor Sunesson var med i Skara då, imorgon kommer han att ha en Vänersborgströja på sig. 
 
Nu får Walle och Nicklas istället nöja sig med att stå i båset och coacha de som spelar. Andra som var med denna lysande match och som är med imorgon är Tobbe Magnusson, Fagerlind, Modén och Viktor Andersson.
Ska vi lyckas ta första segern mot ett Vänersborg som är 100% hemma i sin borg denna säsongen?
 
 
Nycklar:
- Det fysiska spelet. Det gäller att vi står upp mot Vänersborg som brukar vara ett lag som likt Stenungsund gillar det fysiska spelet och brukar vara lite småfula. Kommer troligtvis vara väldigt fysiskt och hetsigt! 
- Håller oss på isen. Vänersborg har 25% i PP i grundserien och ger vi dom chansen i powerplay gång på gång så kommer det att smälla. Vi har inte råd att ge dom något gratis.
- Skridskoåkningen. Jag tycker vi gjorde fel som ställde upp och styrde sist, det finns ytterst få backar som klarar av att komma ur pressade situationer och Vänersborg är inget undantag. Åker vi mycket skridskor och pressar deras backar så kommer vi vinna mycket puck högt upp i banan. Spelar de förbi oss så måste vi vara snabba i backchecken så vi får bra fart med oss i kontringarna. 
- Krig framför målen. Det har varit för klent de flesta matcherna denna säsongen, vi måste vara hetare framför vårt och motståndarnas mål, det är där man vinner matcherna. 
 
Nu ska jag åka ner och träna, ses imorgon i Vänersborgs ishall, matchstart 1900. 
 
// #10. Victor Svedberg. 
 
 
Kommentera inlägget här: