Första poängen

Kategori: Allmänt

Jag väljer att se att vi tog ett poäng istället för att vi blev av med två poäng. Hovås var ett riktigt skickligt lag som hade jämna femmor. Vi skulle dock stängt matchen när vi hade en 4-1 ledning.

Vi startar matchen riktigt bra och de 10 första minutrarna är nog det absolut bästa vi har gjort i år. Hovås har inte ett skott på mål samtidigt som vi skapar oerhört mycket chanser. Pucken går dessvärre inte in, det dröjer till den 9e minuten innan vi tar ledningen genom Otto Larrson med assist från Lilja och Viktor Andersson. Vi skulle gått ifrån med 3-4 mål redan i den första perioden kan jag tycka, men ineffektiviteten håller i sig.

I andra perioden så får vi problem likt alla andra andraperioder vi spelat i All-Trean. Hovås börjar få längre anfall och efter bara några minuter så kvitterar dom. Ganska snabbt efter det så lyckas vi ta ledningen igen när Otto ska lägga ner pucken på målvakten och den får en väldigt konstig bana och går in i nätet, 2-1. 3 minuter senare så kommer kvällens snyggaste då Otto, Lilja och Viktor har ett riktigt klapp-klapp spel när Otto serverar Lilja som passar över till Viktor som i sin tur håller i den och släpper till Lilja som med öppet mål kan stänka in 3-1. I boxplau så pressar Otto på bakom mål och river åt sig pucken och målvakten är inte i position utan Otto går köksvägen runt och lägger in den i öppen kasse, 4-1 och vi har matchen där vi vill. Nu gäller det bara att fortsätta jobba så kommer detta gå vägen tänkte vi. 4 minuter senare så stod det 4-3 och vi gick till pausvila med det resultatet.

Efter ett par minuter i tredje så sätter Hovås 4-4 och 10 sekunder efter deras kvitteringsmål så tar vi ledningen igen! Sen kommer som vanligt ett par onödiga utvisningar från vårt håll som gör att Hovås kan sätta 5-5 och pressa på resten av perioden. Vi får ett par kontringar men inga jätte farliga lägen. Matchen går till förlängning.

I förlängningen så är det helt klart vi som går mest för en vinst, vi skapar riktigt bra chanser men puckjäveln vill inte in. Fager, Lilja och Jesper hade bra chanser men inte marginalerna på sin sida tyvärr. Matchen går till straffar där Hovås avgör i den tredje och sista straffen och tar med sig extrapoängen hem till Göteborg.

Firar jul och nyår med och tar med oss till 2015:
- Första poängen. Ja vi tog iallafall en poäng och det var mot Hovås som inte tappat ett enda poäng förens dom kom till skara. Detta gjorde nog att de andra lagen vet att vi är något att räkna med, fler poäng kommer vi att ta.
- Första perioden. Vi kör över Hovås helt och hållet de första 12-13 minutrarna och jag tror faktiskt att de fick en chock när de såg hur bra vi spelade. Men som vanligt så studsade inte pucken in.
- Ett 33% powerplay får ses som godkänt.

Får stanna kvar i 2014:
- De onödiga utvisningarna igen! Det är det som fäller oss igen, släpper 2/5 i boxplay mot Hovås.
- Tappad ledning. Vid 4-1 så ska vi egentligen stänga matchen och kamma hem tre poäng. Det gjorde vi inte utan bjöd istället in Hovås i matchen med vårt slarviga spel.
- De dåliga andraperioderna. Vi gjorde några mål och gick iväg till 4-1 men sen kollapsar vi igen. Måste bli smartare när det gäller andraperioder, som Otto har sagt i omkl.rummet så måste man få ner pucken djupt och få mycket avbrott och på så sätt spela av perioden. Sen får man satsa på att vinna de två andra perioderna. Förstå mig rätt.

Nu är nästa match den 7 januari 2015 när vi ska ta bussen till Hisingen, då ska de tre första poängen med hem sen är vi med i racet på allvar igen!

Nu på lördag är det dags för tennisturnering och jag ser coach Nicklas Svedberg som den spelaren med lägst odds till att vinna.