Förlust med uddamålet

Kategori: Allmänt

Det var dags för den andra raka bortamatchen i All-Trean och Vänersborg som inte förlorat på hemmais stod för motståndet. Vänserborg som kom 1 poäng före Stenungsund och vann sin serie. Vi hade spelare som Nordberg, Modén, Fager, Tobbe och Carl Olofsson på frånvarolistan som gjorde att Felix Arvidsson fick göra debut på onsdagskvällen.

Första perioden är bra, den är riktigt bra. Vi spelar enkelt i egen zon och har mycket farliga kontringar med flera bra avslut som dock inte går i mål utan i bla. stolpen. Vi märkte direkt att Vänersborg inte var lika bra som Stenungsund, men Vänersborg hade liksom Stingers, ett riktigt bra PP. Det är där man tar ledningen efter att vi tagit på oss en holdingutvisning. 52 sekunder senare kommer vi i ett tre mot två läge där mittengubben går på mål och tar bort backen som gör att Otto kan servera pucken till Viktor Andersson som får öppet läge och inte gör några misstag, 1-1. Ca. en minut senare så är det Otto som spelar fram igen men nu till Robin Lilja som kyligt placerar in pucken i målvaktens bortre stolpe. 1-2 och vi har stått för en av de bättre perioder i år från vårt håll!

Andra perioden är inte alls lika bra. Enkelheten är som bortblåst och vi får inte ut de "enkla puckarna" vilket gör att VHC får ganska långa anfall på oss vilket i sin tur leder till att vi inte orkar anfalla när vi får chanserna. Vi är riktigt nedtryckta första 10 i andra som gör att VHC både kan kvittera och ta ledningen. Sista 10 i andra perren är fram och tillbaka med chanser åt båda håll där vi bör ha kunnat göra något mål. Många konstiga domslut här leder till mycket PP för VHC. 3-2 efter 2 spelade perioder.

I tredje perioden fortsätter utvisningarna att regna. Viktor Andersson får en ytterst märklig utvisning emot sig när han krockar med en VHC spelare som faller och jag ser själv på domaren vid situationen och han ser inte alls vad som händer utan hör att det smäller, ser vem som ligger ner och tar ut Viktor. Vi spelar dock bra boxplay och dödar denna utvisningen men kort efter att vi blivit fulltaliga gör VHC 4-2. Vi har ett ribbskott nästan direkt efter VHCs 4-2 mål men pucken går naturligtvis ribba-ut istället för ribba-in. Vi tar Timeout med 4 minuter kvar och får även med oss en utvisning och då passar vi på att ta ut Henrii och spelar 6 mot 4 där vi skapar mycket chanser och till slut så stänker Markus Persson dit en handledare i krysset. Närmare än så kommer vi inte och matchen slutar 4-3.

Bra:
- Första perioden. Ja, här gör vi en riktigt bra period och vinner den med 1-2. Vi är kyliga i egen zon och spelar enkelt för att kunna kontra på ett Vänersborg som går väldigt högt med flera mannar. En ledning med 2-3 mål hade inte varit orättvist.
- Enkelheten. Med ett bra motstånd och lite folk så är det just såhär som vi spelade mot VHC som man ska spela. Nu gick det inte hela vägen men vi snubblade verkligen på mållinjen. Med lite tur hade vi tagit alla tre poäng.
- Kriget. Fortfarande riktigt bra krig från alla som höjt sig ett snäpp nu när det blivit All-Trean. Lite hetare framför mål går det att vara, men runt i sargerna och ute på isen så viker vi inte ner oss.

Får jobba på:
- Spelet framför båda målen. Som jag skrev här uppe och i inlägget innan så måste vi jobba hårdare med att bli bättre och hetare framför båda målen.
- Boxplayet. Har haft mycket utvisningar emot oss de här två matcherna iochförsig men vi har ändå släppt in 5 mål på två matcher i boxplay just.

Ser fram emot hemmapremiären i All-Trean på söndag när Hovås som är obesegrade för säsongen kommer på besök! Ta med släkt och vänner ner till ladan för att se på en rolig hockey!