Besök i Stenungsund

Kategori: Allmänt

Dagen var äntligen kommen då All-Trean drog igång med vi i Skara IK på ena sidan och hemmalaget Stenungsund på andra sidan. Med en ganska tidig uppstigning och avresa vid 10:30 så tog vi oss de 14 milen med buss i två timmar till Stenungsund. Ett lag som kom tvåa i sin serie efter Vänersborg, som likt oss åkte ner ifrån div.2 förra säsongen.

Vi hade fått veta innan matchen att det var ett storväxt lag som vi skulle möta som gillade det fysiska spelet och ofta vinner sina matcher genom sitt fysiska spel. Vi hade också fått reda på att de tagit ledningen i nästan alla sina matcher och att de första tio minutrarna skulle vara extremt viktiga!

Vi inleder matchen helt okej och istället för att checka på dom så ställde vi upp i styrspel och fick dom dit vi ville. Visst skapade Stenungsund ett par chanser men inget märkvärdigt. Vi hade också ett par lägen men 0-0 stod sig tills vi i 10e minuten drar på oss en klockren för många man på isen. Stenungsund som är vassa i PP gör inga misstag och sätter 1-0 lite turligt genom ett skott som tar i magen på en spelare och in i mål. Med 27 sekunder kvar av perioden så kommer en spelare i Stingers en emot tre men lyckas ändå få fram den till en spelare som får komma ren med Hallén och stänka dit 2-0 som står sig perioden ut. En godkänd första period där två misstag gör att vi har hamnat i underläge.

I andra perioden reducerar vi nästan direkt när Otto drar på ett skott som styrs ut till Fager som gör 2-1. Efter detta har vi fyra stycken tvåminutare och en 10a som gör att Stingers i sitt vassa PP kan dra ifrån till 5-1 innan Otto får ett pass på kanten från Jesper, rundar sin back och hänger in den med en backhand. 5-2 efter period två och vi har verkligen skjutet oss själva i foten ett par gånger. Stingers är inte bättre än oss utan vi är innefektiva när vi får våra chanser och sedan bjuder vi på powerplay.

Tredje perioden vinner Stingers med 1-0 och hela perioden är ganska jämn och grinig. Matchen slutar alltså 6-2 och vi tar inte med oss ett enda poäng hem till Skara. Vi får studsa tillbaka direkt på onsdag borta mot Vänersborg.

Vi tar med oss:
- Chanserna. Vi vinner skottstatistiken med 36-31 men vi gör inte mer än två mål. Bättre skärpa så vinner vi denna matchen!
- Kriget. Framförallt i första perioden så krigar vi på riktigt bra och är värda mer än att ligga under med två baljor.

Vi lämnar kvar:
- De onödiga utvisningarna får de vara slut på. Vi tar ett gäng onödiga utvisningar som gör att vi hamnar i underläge och inte orkar resa oss. Visst var domaren väldigt okonsekvent men våra utvisningar var solklara. Dock tog han inte ut Stingers för precis samma saker utan dömde mest åt ett håll.
- Ineffektiviteten. Vi måste träna på att vara hetare framför båda målen. Möter man såhär bra lag så måste man sätta chanserna för att kunna ha minsta möjlighet att ta hem tre poäng.

Vi ser nu fram emot två bra träningar innan vi på onsdag tar oss till Vänersborg för att försöka kamma hem våra första tre poäng i All-Trean. En riktigt tuff match väntar.