Skara IK - Skillingaryd

Kategori: Allmänt

Sådär, då har jag kastat mig i soffan och ska kolla på Parlamentet samtidigt som jag ska försöka skriva lite om dagens match som slutade med en 7-3 vinst för oss i Skara IK.
Det var alltså Skillingaryd som stod på andra sidan idag, endast 14 mannar hade de fått ihop men de gav oss en match ändå.

Vi snackade mycket innan matchen om vårt försvarsspel som vi skulle ha fullt fokus på idag precis som mot Ulricehamn. Vi startar matchen lite knackigt och det är Skillingaryd som tar ledningen med 0-1 efter att vi slarvat framför mål. Iochmed ett powerplay så kommer vi dock in i matchen och börjar åka skridskor riktigt ordentligt. 1-1 sätter vi i slutet av första och första perioden slutar alltså 1-1. I andra perioden är det inget snack om saken, vi hittar ett högre passningstempo och skapar fler och fler chanser. Skillingaryd får endast avslut när vi slarvar i egen zon, men sånt får hända nu eftersom det "bara" är träningsmatch. Efter andra perioden står det 3-2. I tredje perioden så märker vi att Skillingaryd har tappat orken, det har även fått två matchstraff tidigare i matchen och spelar på väldigt lite folk. Motståndarna går på knäna och vi börjar sätta våra chanser, matchen slutar 7-3 och om jag har sett rätt så gjorde Matte 2, Lilja 2, Tuusa 1, Calle 1 och Oliver Pettersson 1.

+
- Hur vi kommer ur egen zon. Gång på gång satte en back upp pucken på en forward i fickan som knackade in pucken i mitten på en flygande center. Just uppspelen och utspelen ur zon över lag satt flera gånger och kan vi fortsätta med det så sätter jag en Crosbybackhand på att vi inte får tillbringa mycket tid i defensiv zon denna säsongen.
- Långa anfall. Ofta under matchen så fick vi långa anfall som gjorde motståndarna oerhört trötta. Forwards jobbade bra samtidigt som våra backar stod upp bra på blå.
- Publiken. Ett 50-60tal nere och kikar på oss den sista augsti är ju inte fy skam, tack för det!

Tre, två och en stjärna:

En * Robin Lilja, två mål och riktigt bra defensivt arbete. Ska inte glömmas.
Två ** Jesper, Stort ansvar både offensivt och defensivt.
Tre *** Samuel Hou, Inne på fyra mål framåt och har en assist på sin första A-lagsmatch. Inne på ett mål bakåt också men det kan vi se mellan fingrarna på med tanke på de fyra framåt..

Japp, kort och enkelt inlägg om första hemmamatchen alltså. Vi beger oss till Falköping på onsdag för ytterligare en match. Kommer nytt inlägg efter den, ha det fint!