www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Första träningsmatchen

Kategori: Allmänt

Med nio återbud inför första träningsmatchen för säsongen mot div.2 laget Ulricehamn så är det ändå tretton utespelare tillsammans med två målvakter som kommer till spel denna lördag. Vi gick in med tanken att vi skulle hålla oss till vårt spel och fokusera mest på försvarsspelet som vi tränade mycket på under den gångna veckan. Resultatet spelade absolut ingen roll för oss och vi hade inga förväntningar på varandra förutom att vi skulle jobba stenhårt så länge vi orkade. 
 
Ulricehamn, som vi mötte fyra gånger under förra säsongen kom till spel med sex backar och tolv forwards men saknade ändå 2-3 tongivande lirare
 
Matchen startar med att Calle Lövgren sätter en rejälv tackling i mittzon på Ulricehamnspelare som får ont men som ändå ställer sig upp snabbt. Spelet går fram och tillbaka och vi får ibland snurr i zon och kommer till endel farliga avslut. Det är efter att vi skapat ett par chanser som Ulricehamn sätter första baljan för dagen när en UIF-spelare sätter den i nättaket från nära håll, tiden var 7:26. Spelet är fortsatt böljande och chanser skapas åt båda håll. Ulricehamn får mest ta avslut ifrån backar eller från dåliga vinklar och Hallén håller tätt perioden ut. (1-0). 
I omklädningsrummet mellan perioderna så är snacket positivt och vi är taggade inför andra perren. Efter ett ganska avvaktande spel så är det vi som får fira först i andra perioden när nyförvärvet Jesper Liljeblad sätter pucken distinkt i målvaktens högra kryss, Tuusa får assisten. Det är vårat första skott i perioden som vi gör mål på. Inom loppet av 40 sekunder så hinner Ulricehamn göra två mål efter att vi slarvat på offensiv blålinje och där UIF kontrat på oss och inte gjort några misstag. 3-1 står sig perioden ut och i slutet av perioden så gör även Calle Bulten Lövgren debut för säsongen i gruff. Han vevar och brottas lite med en burskalle och det resulterar i en 2+2a på vardera spelare. I tredje perioden går UIF på kort om folk för att döda matchen så snabbt som möjligt och också kanske för att bevisa för sig själva och sin hemmapublik att de ska slå ett div.3 lag som har tretton man med sig med mer än 3-1. Detta ger resultat och efter 5:44 i tredje perioden så står det 5-1. Inte helt rättvist när det är vi som haft de farligaste lägena i början av tredje perioden. 5-1 står sig iallafall perioden och matchen ut. Periodsiffror (1-0, 2-1, 2-0)
 
 
Nytt, om matchen och positiva saker: 
- Två A-lagsdebutander i form av Oliver Pettersson och Rasmus Sköld.
- Nytt spelsystem som innebär mycket mer skridskor och som också innebär att alla måste vara extremt aggressiva. Funkade bättre än vad iallafall jag hade trott. Det är efter de här nio träningsmatcherna som spelet ska sitta.
- Jespers mål, riktigt bra avslut!
- Gjorde Ulricehamn skakiga. Kul!
- En positiv känsla tror jag de flesta i laget hade efter matchen och det kändes faktiskt bra.
 
Over and out! // V Svedberg.

KOMMENTARER:

  • Niclas säger:
    2014-08-17 | 19:10:19

    Såg riktigt bra ut för att vara första matchen
    Kan bli roligt i år :-)

  • Niclas säger:
    2014-08-17 | 19:10:20

    Såg riktigt bra ut för att vara första matchen
    Kan bli roligt i år :-)

    Svar: Positivt överraskad! Blir garanterat rolig i år!
    skaraik.blogg.se

  • Linda Peinert säger:
    2014-08-18 | 19:38:04

    Mycket glädjande att höra att våra " yngre" spelare får visa sej.
    Ser verkligen framemot säsongen killar . Kör hårt .
    Linda

Kommentera inlägget här: