En fot i playoff!

Kategori: Allmänt

Skara IK går för tillfället som tåget och har sedan senaste inlägget stått för tre vinster på fyra matcher! Segern mot Varberg följdes upp med ytterligare en seger mot Töreboda (4-3) innan sviten tog slut. När Hanhals kom på besök i Skara ishall tog det tyvärr stopp efter en makalöst dålig första period (0-4), Laget hämtade sig dock och när slutsignalen ljöd hade hemmalaget knappat in till 6-5.

En tuff match följdes upp av ännu en tuff sådan, Kållered borta är som bekant ingen dans på rosor. Första mötet slutade i brakförlust med hela 9-3 och detta mötet kom även det att bli väldigt målrikt. Skara gick ifrån till en 3-0 ledning i den första perioden och i pausen pratades det om att inte sluta spela, något som verkade gå in genom ena örat och ut genom det andra. Alla har väl hört Håkan Södergrens citat "Det finns inget svårare än att leda med 3-0". Det verkar ligga något i det då Kållered tilläts göra sex raka mål innan Skara vaknade till liv. Efter Kållereds sista mål gjorde Skara fem raka och vann tillslut med 7-6, sista målet kom med bara 11 sekunder kvar!

Senaste matchen var mot nästjumbon Motala som gästade ishallen så sent som igår. Motala som hade tre raka segrar hade i allra högsta grad möjligheten att slippa ett negativt kval då avståndet till Töreboda "bara" var sex poäng. Någon seger blev det dock inte för gästernas del, Skara IK tog tidigt tag i taktpinnen och även om Motala inte var ofarliga framåt var det aldrig någon fara på taket. Matchen slutade 7-0 efter periodsiffrorna 2-0,2-0,3-0 och Skara IK har nu satt in ena foten i playoff.

Med tre omgångar kvar utav grundserien har Skara IK åtta poäng ner till Ulricehamn som ligger precis utanför playoff. Playoff-platsen kan säkras redan imorgon då Ulricehamn tar emot Alingsås i Lassarinken och en bortaseger skulle innebära att Ulricehamn är avhängda. Detta hoppas vi dock inte på, då vi har alla möjligheter i världen att ta oss förbi Alingsås i tabellen då det bara skiljer 4 poäng. På söndag gästar Falköping våran fina, men onödigt kalla ishall i ett stekhett derby. Det är nio poäng kvar att spela om, och nio poäng ska det bli!

153 personer på plats senast, på söndag satsar vi på 200! Masa er ner till ishallen 16:00!!