www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

HockeyTrean Södra B, lite kort.

Kategori: Allmänt

Tänkte ta och dra igenom säsongen som varit. Min tanke är väl att jag ska skriva om grundserien först, All-Trean sen och till sist kvalet. Tre fina inlägg till er som fortfarande läser vår fina blogg!
 
Vi såg starka ut inför säsongen, vi hade gjort ett bra år innan, hade kvar stommen i laget och alla hade fått lite mer rutin. Vi hade förstärkt laget med spelare som Anders Larsson och Jonas Krantz som verkligen skulle sätta sin prägel på laget. 
 
Det var blandade insatser på försäsongen och vi hade nästan aldrig fullt lag utan de var en stomme på ca. 12-13 spelare som alltid var med och resterande 6-7 mannar jobbade, reste osv. Detta gjorde att vi vissa matcher förlorade väldigt stort. 
 
Serien startade vi genom att besegra Falköping Blue Riders med 7-2 på hemmais. En riktigt skön seger som skulle vara början till en fem matcher lång segersvit. Efter Falköping slog vi Tidaholm med 6-1, Fotskäl med 3-5 (där vi var riktigt illa ute och låg under med 3-2 inför sista perioden), Lidköping slog vi med 2-4 och sen kom första förlusten när Partille kom till Skara ishall. Vi vann skotten med 47-21 men torskade ändå matchen med 1-4. Hyfsat ineffektiva. Efter detta vann vi återigen fem raka matcher innan vi åkte på nästa nederlag, även denna gång mot Partille fast denna gången på bortais. En lite jämnare match skottmässigt, vi vann skotten med 30-26 och förlorade matchen med 2-1. Efter detta avslutar vi även med att förlora hemma mot Lerum efter straffar. Vilket inte gjorde så mycket då vi redan hade vunnit serien.
 
Värt att nämnas: 
 
- Partille: Alltid roliga och bra matcher mot Partille och det är ett motstånd vi har haft väldigt svårt för de två senaste säsongerna. Men iochmed att vi kommit före dom i allt de två senaste säsongerna så känns det ändå rätt bra. Vi fick ju faktiskt spöa Partille den sista matchen med hela 0-6. Helt fantastiskt! Denna säsongen så vann Partille tre av fyra möten mot oss. 
 
Bäst. Bäst powerplay, bäst boxplay och de bästa målvakterna. Det vi inte var först i var publikligan och poängligan totalt bland spelare. Men allt som hade med laget att göra så var vi bäst. 
 
Seriesegrare. De två senaste säsongerna så har vi i Skara IK vunnit vår div.3 serie och det hjälper oss mycket. Man får självförtroende och en vinnarkultur börjar byggas upp! Dock så gör inte seriesegern så mycket i nästa serie, det räcker egentligen att komma tvåa eller kanske trea för att ändå få spela All-Trean.
 
- HCL. Tycker det är märkligt att Hc Lidköping som gick ut i NLT och sa att de var seriens bästa lag på skridskorna osv kom sist i både grundserien och fortsättningsserien. Dock så gjorde dom riktigt bra matcher mot oss och vi fick verkligen kriga för att ta tre pinnar.
 
Det var första, nästa inlägg kommer någon gång under veckan. 
Ha det fint i vårsolen! 
/ #10 Victor Svedberg
Kommentera inlägget här: