www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Smått och gott

Kategori: Allmänt

Efter tre kronors nederlag i OS-finalen och efter att Karndeep varit glad hela veckan så är det ikväll sista träningen innan kvalet drar igång. Vi är laddade och har lagt det mesta från den här säsongen bakom oss. Alla fyra lag i gruppen står på 0 poäng och har samma förutsättningar. Här är spelschemat inför kvalet: 
 
Torsdag 27/2, alltså imorgon så startar kvalet och det är hemma mot Töreboda HF.
Söndag 2/3 borta mot Ljungby HK
Tisdag 4/3 borta mot HF Linköping
Torsdag 6/3 hemma mot HF Linköping
Söndag 9/3 hemma mot Ljungby HK
Onsdag 12/3 borta mot Töreboda HF
 
Ljungby, söndagens motståndare är en nystartad förening. Startades 2010 och har sedan dess kvalat till div.2 två gånger och imorgon börjar deras tredje resa mot div.2. tredje gången gillt? såfanheller. Ljungbys kapten, Robert Sundin har erfarenhet från både div.1 och div.2. 36 matcher spelade han i div.1 och gjorde 7 poäng (6+1). I div.2 har han spelat 64 matcher och noterats för 21 poäng (6+15). I div.3 har han stått på isen 89 matcher och stått för 148! poäng (63+85). En kille att ha koll på. En kille att få ur balans. 
 
Här kan ni läsa ett reportage ur Ljungbys tidning:
 
Tänker också skriva lite om juniorerna i föreningen, Skara IK har rekordmånga spelare med i årets TV-puckslag. Fantastiskt!
Här är hela truppen:
Målvakter: Karl Gustavsson, Skara IK, William Haag, Grästop IK och Isac Olsson, Töreboda HF.
Backar: Philip Elander, Skara IK, Rasmus Dahlin, HC Lidköping, Samuel Hou Gustafsson, Skara IK, Felix Arvidsson, Skara IK, Gustav Tedsjö, Mariestad Bois, Emil Holmqvist, Ulricehamns IF, och Emil Claesson, Nittorps IK.
Forwards: Ludwig Nordkvist, Skövde IK, Jesper Emanuelsson, Skövde IK, David Lundmark, Grästorp IK, Oliwer Fjellström, HC Lidköping, Jacob Peterson, HC Lidköping, Jakob Nejonbäck, Mariestad Bois, Karl Sillanpää, Mariestad Bois, Max Wennlund, Mariestad Bois, Kristoffer Andersson, Nittorps IK, Oliver Johannesson, Nittorps IK, Gustav Svensson, Skara IK, Linus Öberg, Vänersborgs HC och Adam Karlsson, Skara IK.
 
Vikten av ett a-lag: 
Det är viktigt att ha ett a-lag. Även om det blir div.3 (som vi ska göra allt för att undvika). De bästa juniorerna bör träna med alaget för att utvecklas och för att ta med saker från a-laget till träningarna med laget i deras egen ålder. t.ex. tempo, tuffhet och taktik. Finns det inget a-lag och ett j-18 som spelar i div.2 så är det stor chans att spelare försvinner till andra klubbar där de får spela i högre serier, t.ex. Skövde och Mariestad. Stannar majoriteten av 97,98,99,00er så ser framtiden ljus ut, tror jag. Chansen kommer då vara stor att vinna div.2 serien med j18 och avancera upp till j18 div.1 om ett par år. 
 
 
// Victor Svedberg