www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Träningshelg

Kategori: Allmänt

Ja nu sitter jag här framför TVn efter träningshelgen, ganska trött i kroppen efter en träning i fredags, tre stycken igår lördag och två stycken imorses som avslutades med en match mot Blue Riders tidigare idag söndag.
På lördagen var vi inte fyra fulla femmor på träningarna och vi fick då träna mycket teknik och kamp, målvaktsträning var det också. Imorses (söndag) avverkade vi två pass där första var mycket fart och fläkt och andra mycket powerplay och boxplay. Det var mycket detaljer som vi jobbade med och det behövdes inför seriestarten som är på fredag borta mot Lerum. 
 
Skara - Blue Riders.
Det tar 3-4 byten innan vi kommer in i matchen och då kommer vi in i matchen rejält. Vi får långa anfall och skapar bra chanser, riktigt bra go i laget! Att vi har tränat powerplay visar sig direkt när Viktor Andersson sätter 1-0 på vårt första PP försök. Vi drar på oss utvisningar runt minut 14-15 som såklart gör att Blue Riders kommer in i matchen och får några avslut på mål som Hallén klarar galant. Vi har en puck i mål precis när klockan slår 20:00 i första perren men domaren dömer bort det. 1-0 efter första perren med 16-9 i skott till vår fördel.
 
I andra perioden ökar vi tempot lite till och har ännu längre anfall, vi tar avslut och vi kommer först på de lösa puckarna som gör att Falköping får jobba länge och hårt i egen zon många gånger. Det där sista som krävs för att sätta dit pucken finns tyvärr inte. Viktor Andersson, som för andra gången i PP hittar nät och vi har 2-0 och god kontroll på matchen. Tror vi. Vi slarvar och drar på oss utvisning igen och efter ca. 4-5 sekunder i Falköpings PP så gör de mål, ett högt skott från blålinjen med bra trafik framför kassen gör att Hallén inte ser ett smack och pucken sitter i klyket. Falköping är inte värda målet men mål gör de iallafall, så är det. 2-1 efter två lirade perioder och 13-4 i skott till oss.
 
Vi startar tredje perioden väldigt intensivt och efter ca. fem minuter blir Fager ren med målvakten efter slarv av Falköping och även bra jobb av Fager själv. Fager, som brukar vara vass på frilägen lurar målvakten och sätter en backhand högt i taket, 3-1! Ett PP-mål till gör vi, kapten Persson avlossar en handledare från blå som Fager styr in bakom Skara IK fostrade Gunnarson i Falköpingsmålet. I 5 mot 3 sätter Falköping 4-2 och hoppet lever för dom men släcks ganska snabbt när Fredrik Johansson kommer en mot en och skjuter ett överraskande skott som går in i bortre stolpen. 5-2 blir 5-3 med ca. 30 sekunder kvar, så blir också slutresultatet för dagen. Seger för oss i genrepet med 5-3. Skotten 4-6 i tredje perioden och i hela matchen 33-19.
 
Trevligt, bra, skoj, positivt, roligt, överraskande, ser bra ut inför seriestarten:
- PP-spelet. Tre mål i powerplay får väl ses som godkänt eller? Ett lag som ska gå långt i vinter måste ha en fungerande powerplay! 
- På tal om att gå långt, vår målsättning med säsongen är att framförallt ta oss till alltrean, och sen får vi se vad som händer efter det men till alltrean ska vi!
- Långa anfallen. Som jag skrivit tidigare så fick vi väldigt långa anfall som tröttade ut Falköping rejält. Kan vi lära oss att utnyttja det ännu bättre så ska vi ha dödat matchen redan i andra perioden. 
 
Kan bli bättre, bör bli bättre, inte så bra, mindre bra, negativt: 
- Utvisningarna. Funkar inte att vi har 3-4 tvåminutare varje period. Blir jobbigt för de åtta som är tänkta att lira boxplay.
- Värderingarna. Vår tanke är att vi vill spela oss ur vår egen zon, vi vill hitta bladet på en kompis och sedan komma ur zonen. Ibland måste vi faktiskt bara använda sargen eller bara slå en icing så vi får börja om. Blev lite rörigt ibland.
- Insläppta mål. Vi ska inte släppa in tre mål denna matchen. I de två första perioderna har de knappt avslut eller några farligheter överhuvudtaget. Ett turmål gör dem men de är sånt som händer. Vi måste vara aggresivare i försvarzon och inte låta moståndet skjuta i slottet. Skott utifrån plockar våra målvakter enkelt.
 
Alltså, 5! dagar kvar till seriepremiären. Vi i Skara IK är laddade, är ni? 
 
 
/ #10 Victor Svedberg