PLAYOFF 2!!

Kategori: Allmänt

Det blir alltså playoff 2 efter att vi har slagit ut Värnamo i två raka. Givetvis en helt underbart bedrift, men nu är det dags att ladda om för nästa omgång.

Vi åker ner till Värnamo fullt bestämda att avgöra redan i den andra matchen. Vi vet också om att match nummer två kommer bli ännu tuffare då Värnamo nu är piskade att vinna i två raka. Och matchen kunde fått en bättre start. Värnamo gör 1-0 redan 1:12 in efter en tveksam utvisning på Robin Klasson. 2-0 kommer även det efter en tveksam utvisning och här har vi en ordentlig uppförsbacke. Sista tio minuterna utav första perioden bjuder på några chanser åt båda hållen och vi har bland annat en puck som dansar på mållinjen men något mål blir det inte.

Period nummer två kom att bli vändningen på matchen. Efter bara 26 sekunder hänger Jonas Krantz in reduceringen och sex minuter senare har våran käre kapten Alexander Johansson kvitterat. Vi fortsätter att skapa chanser och tillåter knappt Värnamo att komma in i våran anfallszon. Det dröjde nog ungefär tio minuter innan jag fick mitt första skott på mig i andra perioden. Med fem minuter kvar utav mittenakten får Sune utvisning för puck out och då kan Vgik pressa på lite, lyckligt nog reder vi ut "stormen" och med 13 sekunder kvar kontrar Anders Larsson in ledningspucken.

Värnamo går ut hårt i början utav den tredje, en kvitterinspuck hade kunnat komma redan i första anfallet. Den kommer dock efter ungefär två minuter då Niclas Ahlqvist slår in en retur på volley. Väldigt surt givetvis men vi viker inte ner oss utan kämpar vidare trots att hemmalaget pressar på hårt. Med 6,5 minut kvar får Patrik Johansson chansen att bli hjälte, och som han tar den. Walle hittar Patrik med ett pass som ger honom ett friläge och som så många gånger förr, både på träning och match, trycker han distinkt in pucken bakom en chanslös målvakt. Värnamo gör ett sista försök att få in en kvitteringspuck men med två minuter kvar drar de på sig en utvisning och vi spelar av matchen!!

Årets upplaga utav Skara IK har en härlig vilja, den lagmoralen som finns i gruppen är helt fantastisk och det är den stora anledningen till att vi på torsdag tar emot Tyringe i playoff 2. Ett Tyringe som kommer med hemvändaren Otto Larsson som för två säsonger sedan prövade på lyckan i den andra serien. Fantastiskt härligt att kunna konstatera att säsongen inte är över för vår del, nu gäller det att börja ladda om inför torsdag. Någonting säger mig att det inte blir några problem att åka ner till träningen ikväll!

Tack till alla som tog sig tid att åka ner till Värnamo för att stötta oss i Lördags. På torsdag fyller vi ladan och ger Tyringe en match, både på isen och läktaren.