Kategori: Allmänt

Jag ska inte påstå att det känns overkligt iochmed att det alltid händer oss, snarare finns en känsla av förvåning och ett ”vad händer?”-uttryck i ansiktet.

Kräldjur som ödlor och ormar låter sin kroppstemperatur variera med omgivningen och anpassar sig just efter omgivningens temperatur.
Skara IK å andra sidan, anpassar sin presatation efter motstånd. Är det ett bra motstånd så spelar laget bra, är det en halvbra mostånd så spelar laget halvbra och är det ett sämre motstånd så spelar laget inget vidare.

Jag har tidigare skrivit om den där "kanonmatchen" och att vi inte gjort någon riktigt riktigt bra match än. Dock så var matchen mot Stenungsund igår det närmsta vi kommit den där kanonmatchen på hela säsongen. Vi höll och bra till vår gameplan och vi var faktiskt över sextio minuter det bättre laget. Men som vanligt så lyckas vi alltid släppa in så fruktansvärt psykologiska mål.

Vi hade fått äran att spela i den nybyggda Stenungsunds Arena som jag måste ge beröm till. En fantastiskt ishall! Hemmalaget i denna ishallen har inte förlorat en enda match på hemmais i denna borgen den här säsongen. Vi var medvetna om detta och det gav oss såklart lite gratis motivation.

Vi startar matchen bra och alla femmor får ett par enkla byten för att komma in i matchen. Vårt styrspel funkade riktigt bra och vi fick ofta stopp på Stenungsund tidigt i banan. Vi hade bra avvägningar på när vi skulle styra och när vi skulle sätta press vilket gjorde det svårt för Stingers att få komma med bra fart genom mittzon. Efter 11:30 så bryter Calle Lövgren ett uppspel och kan hänga dit 0-1 i krysset! Riktigt skönt och faktiskt inte helt oväntat då Calle vart het det senaste. 30 sekunder senare så har Stenungsund pucken i vår zon och är på väg att tappa ur pucken ur zonen när vi sätter hård press, istället kastar de in en höööög puck mot mål som otroligt nog slinker in. KALLDUSCH. Psykoligiskt. Efter 16 minuter så åker Stingers på ett matchstraff efter en knätackling och det innebär att vi får spela fem minuters powerplay, dock så är Stenungsund ruggigt bra i sitt boxplay. Lilja lyckas ändå sätta 1-2 innan perioden är slut. Skott 6-6.

Vi var nöjda med perioden men inte mätta. Vi hade fortfarande ca. två minuters powerplay kvar att lira i inledningen av andra perioden vilket skulle ge oss en större fördel, trodde vi. 28 sekunder in i andra perioden så står det 3-2. Helt galet. 2-2 målet kommer till efter att de dumpat ner pucken och den fått en konstig studs i sargen och Hallén får inte undan pucken som ligger mellan skridskorna på honom och en Stenungsundspelare kan stöta till pucken in i mål. 3-2 kommer några sekunder senare när alla kollar puck och misssar spelaren som kommer från kanten och får ett bra läge i slottet och han gör inga misstag. Resten av perioden så PARKERAR vi i Stenungsunds zon. Vi har riktigt långa anfall konstant och Stingers enda lägen tillkommer när vi haft långa byten i anfallszon och inte riktigt orkar backchecka. 2-0 slutar andra perioden till motståndet. Skott 13-7. ? ? ?

Vi inleder tredje perioden som vi avslutar den andra, aggresivt och mycket anfallsspel men vi får inte in pucken. Istället så åker sig en Stingersspelare fri och sätter 4-2. Riktigt tungt och ännu ett superpsykologiskt mål. Vi fortsätter ändå att kriga på och anfalla. Men målen uteblir för oss och när vi tagit ut målvakten det sista så kan Stenungsund sätta spiken i kistan med sitt 5-2 mål. Riktigt tung förlust efter en riktigt bra match av oss. Alla ska ha beröm. Skotten i tredje 16-8. Totalt 35-21?

Ändå positivt:
- Räknar vi till sextio minuter så var detta nog en av våra bättre matcher för säsongen. Vi hade bra fart och alla gjorde bra val hurvida vi skulle styra eller sätta press.

- Vi hade stundtals riktigt långa och bra anfall där vi också fick avslut på mål. Tidigare har det kunnat vara så att vi haft pucken i offensiv zon men inte kommit till några bra avslut. Det gjorde vi dock denna kväll.

- Tror faktiskt att forwards fick ut pucken ur zon 9/10 gånger i försvarszon och det är så jäkla viktigt.

Så jäkla tungt:
- Stenungsund gör två riiiiiktigt tråkiga mål där det egentligen inte ens är en situation. När man släpper in såna mål så är det inte lätt att vinna. Men som jag skrev i början så är man ju inte förvånad..

- Vi gör en riktigt bra match och är till stora delar av matchen minst lika bra eller till och med bättre än Stenungsund och ändå lyckas vi inte vinna. Vad är det som är grejen, fattar inte!

Nu har vi vila tills på tisdag då vi tränar, vi tränar även onsdag för att sedan ta emot Hisingen på hemmais på torsdag. Vi ses då.