Hisingen hemma

Kategori: Allmänt

Efter att vi sex dagar innan mött serieettan på bortaplan och gjort en bra match men dessvärre torskat, så var det dags att möta serietvåan på hemmais. Vi hade en skön känsla i gruppen trots de uteblivna resultaten men vi visste att denna matchen skulle bli hård och jämn.

Inledningen på matchen är jämn och båda lagen får ett par chanser, mål blir det dock inga. Vi tar bra beslut nästan hela tiden och de flesta kommer rätt in i matchen. Efter ca sju minuters spel så får Hisingen spela powerplay och med ungefär tio sekunder kvar av detta powerplay så gör dom 0-1. Vi får sedan chansen att spela fem mot fyra två gånger på raken men vårt powerplay funkade inte alls för kvällen och ska därför inte skriva mer om detta nu i referatet. Första perioden slutar 0-1.

Vi gör en riktigt bra andra period och vi skapar flera riktigt bra chanser men som dock inte resluterar i något mål. Det har satt sig något i vårt huvud som gör att vi har riktigt svårt för att sätta dit pucken. Istället för att bara kasta in pucken på kassen så ska vi slå ett extra pass osv. Men det finns mycket positivt med andra perioden och vi trycker ner Hisingen ganska så rejält under flera stunder. Hisingen får egentligen bara komma över röd och dumpa ner pucken för att kunna byta och låta nästa femma få försvara. Andra periodern slutar 0-0.

Vi snackar i pausen om att vi har världens chans att sätta dit Hisingen nu och att vi har allt i egna händer. Tredje perioden inleds också bra och vi åker mycket skridskor. Sju minuter in i sista perioden så åker Tobias Magnusson på ett matchstraff efter vad jag själv tycker är en klockren tackling, axel mot axel, det enda man skulle kunna klaga på är väl att Magnusson tagit ett par för många skär innan tacklingen. Men tacklingen i sig är inte ful enligt mig. (Se tacklingen och annat på SkLTs hemsida). Vi får alltså spela boxplay i fem minuter och vi gör det riktigt bra! Hisingen skapar inte många heta chanser, knappt någon, och vi kan reda ut det ganska så enkelt och inleda jakten på kvittering igen. Vi fortsätter att åka mycket skridskor och skapar en del halvchanser men får ärligt talat inte någon jättechans. Istället kan Hisingen punktera matchen när de sätter 0-2 efter att vi tagit ut målvakten.

Nämnvärt i en positiv synvinkel:
- Hisingen har under hela säsogen snittat ungefär sex mål per match. Vi släpper endast in ett mål mot dom som inte är i tom kasse och de skapar kanske bara en ganska så bra chans per period. Det är positivt faktiskt.

- Spelet fem mot fem. Jag tycker att vi var det bättre laget i spelformen fem mot fem. Vi hade bra skridskoåkning och fick stundtals långa anfall på Hisingen som gjorde att de blev trötta. Dock så kommer vi inte alltid in på kassen eller träffar mål när vi väl får skottläge, men anfallen i sig är bra.

Egentligen inget jag vill påminna mig själv om:
- Vårt powerplay denna matchen går nog till historien som de svåraste och mest händelselösa powerplayet i hela All-Trean denna säsongen. Många felbeslut, slarviga passningar och dåliga avslut.

- Nollade på hemmaplan. Ja det är fanimej inte bra. När vi har så mycket puck och dessutom i anfallszon så måste vi kunna skjuta mer och göra mål!

Nu glömmer vi detta, vi ser framåt mot söndag istället då det är säsongen viktigaste match när vi gästar Rönnäng.