www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Värre än ett London-derby!

Kategori: Allmänt

Precis hemkommen från jobbet och naturligtvis har jag fått reda på vår kvalgrupp under dagen. Vi kommer att ställas mot Hisingen, Göteborgs IK och inga mindre än Tibro IK. Herre min gud vilka matcher detta kommer att bli!
Det är detta vi har tränat hela sommaren, vunnit grundserien och kommit fyra i All-Trean för. KVAL! Kan knappt bärga mig.. Messengergrupperna gick varma när kvalgrupperna kom och det är ingen Skara IK spelare som inte är laddad, de kan ja säga! 
 
Motståndarna då?
Vi börjar med Hisingen. Hisingen är ett skridskostarkt lag som kör på fyra kedjor och därmed får riktigt bra fart i spelet. Hisingen är enligt min mening det laget som kan hantera "Göteborgshockeyn" bäst i div.3. Frågan är om de kommer att räcka till en div.2 plats? Hisingen kommer definitivt vara med i racet och tillsammans med Tibro bära favoritskapet. Hisingen slutade tvåa i vår All-trea och vi förlorade båda matcherna mot dom. 5-1 på bortaplan och 0-2 på hemmaplan. 
 
Göteborgs IK: Laget kom sexa i All-Trean och tog sig till kvalet genom att slå ut Falköping med 2-1 i matcher. Har en riktigt vass förstafemma där två av de tre spelarna i förstakedjan kom etta och tvåa i poängligan i All-Trean trots att laget endast kom på en sjätteplats. Men deras skickliga offensiv gör att defensiven drabbas, de är egentligen ett gäng rockstjärnor som älskar att anfalla men att försvara prioriteras inte. Ställer vi upp och styrar som vi gjorde den senaste matchen mot dom så är mycket vunnet, men underskattas ska de verkligen inte göra! 
 
Tibro IK: Går vi tillbaka i tiden ett par säsonger så lämnade ungefär halva dåvarande Skara IK-laget klubben för att testa lyckan i Tibro IK. Ett Tibro IK som till en början i div.2 gjorde bra ifrån sig men som i år har varit en besvikelse och alltså får kvala i ett negativt kval. Vår gamla assisterande tränare Andreas Adolfsson har snörat på sig skridskorna väl tajmat till kvalet. Det har alltid varit en viss rivalitet mellan klubbarna och efter att halva vårt lag lämnade SIK för Tiken så har rivaliteten knappast blivit mindre. Det är som ett möte mellan  Montreal och Boston, ett möte mellan Man United och Liverpool, eller ett möte mellan West Ham och Millwall. Ja, ni fattar, det kommer att bli fantastiska matcher mot Tibro. Ett Tibro som har kniven mot strupen med tanke på vilka lirare de har i laget. De hålls absolut som favoriter i kvalgruppen. 
 
Vi startar på fredag borta mot just Tibro. Hoppas att det kan bli upp mot 500 personer iallafall, med tanke på att BoIS och Skövde har lirat klart för säsongen så kan väl det locka en del extra också? 
 
Vi ses! 
/ #10. 
 
Kommentera inlägget här: