www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Första förlusten

Kategori: Allmänt

Tystnaden i ett hockeyomklädningsrum efter en förlust ör riktigt jobbig. Tjugo vuxna människor i ett rum där ytterst få ord kommer ur någons mun. Tjugo vuxna människor som alla är frustrerade, besvikna och ledsna på prestation och resultat. Det finns många ställen som jag hellre hade varit på än i ett omkl.rum efter en förlust. 
 
Matchen då? 
 
Jo matchen var som alla visste en tidig seriefinal när Partille med tre vinster och en förlust skulle komma till ishallen i Skara för att tampas med serieledaren med fyra raka vinster som törstade efter en femte. Vi fick spela en del powerplay i första perioden och med detta så vägde vågen över till vår sida eftersom vi skapade chanserna. I spel fem mot fem så hade vi mycket puck och fick snurra ute i sarghörnena utan att riktigt komma in på kassen och få de vassa och farliga chanserna. Efter exakt åtta minuters spel så tar gästerna lednigen när de besöker vår försvarszon första gången i matchen. (Iallafall första gången de hade pucken under kontroll i vår zon). En puck kastas in bakom mål och ställen Hallén. Vi fortsätter att kriga på men får gå till pausvila med ett 0-1 underläge. Skott 15-9. 
 
I andra perioden så får vi nästan direkt spela powerplay igen, detta efter en trippingutvisning när vi jobbat hårt och åkt mycket skridskor. När vi väl åkte mycket så hängde Partille inte med. 3.45 in i andra perioden så slarvar jag själv och ger bort pucken i egen zon som resulterar i att Partille gör 0-2. Tungt. 0-3 kommer åtta minuter senare när sargen hjälper Partille till ett friläge. De dumpar ner pucken och den studsar konstigt i sargen och friställer en Partillespelare framför kassen. Det blev genast tyngre och vi hade själva lagt på ett par extra kilon på axlarna. Vi tar time-out efter detta och vi höjer oss igen. Vi tar tag i taktpinnen och fortsätter att skapa chanser, men precis som innan så är det ungefär 2/10 skott som är farliga. Resten sitter i bröstet på målvakten. 
 
Tredje perioden är i princip likadan som första, det är vi som skapar chanserna men det är Partille som tar vara på de få chanserna som de fick. Vi får spela mycket PP i tredje också och jag har svårt att förstå att fler puckar inte studsade in. Det kanske bara var en sån match där puckjäkeln inte ville in helt enkelt. Vi får iallafall ett tröstmål när Walle gör 1-4 i PP. Detta efter att Partille gjort 0-4 på ett snyggt sätt. Vi får helt enkelt syna vår första förlust i serien denna säsongen och ta helg på det. 
 
Tankar: 
- Vi blev lite ställda när Partille helt plötsligt hade börjat med styrspel. Vilket innebär att man ställer upp alla mannar i mittzon och väntar på vårt anfall med ett samlat femmanna försvar. Det gäller att den som tar uppspelet från vår sida tar ett par riktigt snabba skär innan han leverar pucken. På det sättet hade vi kunnat få mer flyt i spelet och spelat oss igenom mittzon snabbare där vi ofta fastnade när det stod fem Partillebor och väntade på oss.
 
- Vi sköt nästan 50! skott. 47 för att vara exakt. Minst 10 skott utanför också. Även om 70% av avsluten var ganska tama så är det ytterst märkligt att fler puckar inte går in. Cred till Partille keepern som gör en riktigt bra match. Han stod ofta rätt och gjorde det väldigt svårt för oss att sätta pucken någon annanstans än på honom. 
 
- För första gången på väldigt länge så ligger vi inte etta i serien när alla spelat lika många matcher. Vi gör allt för att ta tillbaka förstaplatsen direkt på tisdag när vi möter Lerum på bortais.
 
- Vi måste sluta slå i sargen när det inte går vår väg. Ser fruktansvärt löjligt ut. Sänder inga vidare bra signaler till resten av laget heller. Detta leder mig in på att det överhuvudtaget inte var samma "go" i laget igår som det har varit tidigare matcher. Då har vi gett varandra beröm och visat på isen att vi är förbannade istället för i båset, tidigare har vi gjort varandra bättre. Det gjorde vi inte igår.
 
Ja ja, nya tag på måndag då vi tränar för att sedan packa grejerna och bege oss till Lerum på tisdag eftermiddag. Vi ser fram emot och kommer att ladda för att komma tillbaka på vinnarspåret så snabbt som möjligt!
Tack till alla i publiken.
 
/ #10. Victor Svedberg.
Kommentera inlägget här: