www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Partille borta

Kategori: Allmänt

BergochdalbaneSIK fortsätter oförbrutet att blanda sina insatser genom matcherna. Från att pressa ner Partille fullständigt till att ha 5-6 minuter där vi själva är nedpressade.
 
Rent tabellmässigt sätt så var detta en helt betydelelös sextiomiuters match. Vi såg det dock inte så utan vi skulle göra allt för att försöka spela bort Partille från All-Trean. Vår plan har under säsongen varit attack, hög press, mycket skridskor och en stenhårt forecheck. Idag skulle vi prova på "plan B" där vi tog hem laget och istället ställde upp för styrspel. Plan B kan krävas i vissa matcher när vi känner att forechecken inte stämmer och vi har svårt att komma in i matcherna. 
 
Vi saknar tre av de fem bästa poängplockarna ikväll. Lilja, Modén och Krantz var alla tre borta. Marcus Persson, Mattias Larsson, och assisterande kaptenen Tobias Magnusson var även de borta. (Oliver och Fager har sedan en längre tid stått på frånvarolistan). 
 
Detta var ingen ursäkt utan mer en förutsättningsfråga. Vi som var där var de som skulle göra det och det är helt klart superpositivt att killar som Sköld, Jonas Yngve, Ceder och Emil får mycket speltid. De är alla grabbar med stor potential som har många bra år framför sig! 
 
Vi startar matchen avvaktande och vi ställer upp för styrspel där vi flera gånger under första perioden får fast Partille och får vända spelet mot dom. De 5-6 första bytena så är alla tre femmor superheta och skapar flera bra chanser. Partille kommer in i matchen när de får ett powerplay efter fem minuter. Men som så fantastiskt ofta så spelar vi riktigt bra i boxplay och de farliga chanserna lyser med sin fråvaro för Partille. Efter tio minuter är det vår tur att spela powerplay och vi har pucken i deras zon heeela powerplayet och får till 3-4 skott men inget sitter i mål. Efter detta så får vi klara av 40 sekunders tre mot fem och sen halvminuten i fyra mot fem innan vi får chansen i powerplay igen med 27 sekunder kvar av perioden. Här är det #11 Anders Larsson som ger oss ledningen med tio sekunder kvar. Pausvila 0-1, skott 11-8. 
 
Efter 1.06 i andra perioden så har Partille kvitterat. Detta efter ett felbeslut från vår sida där vi bestämmer oss för att försöka spela upp pucken trots att 3 stycken är påväg för att byta. Vi skakar av oss detta och fortsätter att åka skridskor och jobba hårt. Andra perioden speglas en hel del av utvisningar och inget lag kan ta vara på överlägena och andra perioden slutar 1-0 till pojkarna från Göteborgs förort. 1-1 resultat, skott 8-10. 
 
Efter tjugo sekunder i tredje perioden så har Partille tagit ledningen och de får ett två mot en läge efter att vi träffat benskydd på täckande forward i vår offensiva zon. Tungt. Efter deras mål, alltså efter tjugo sekunder, så tycker jag att det är vår period rakt igenom. Vi har flera klara målchanser men har inte riktigt den där killer instinkten som krävs för att göra mål i såhär tuffa och tighta matcher. Vi tar även ut målvakten med ungefär minuten kvar och ger oss själva en sista chans att kvittera och få till sudden. Partille kan dock hålla undan och vinna deras viktigaste match för säsongen när de iochmed denna segern i princip är klara för All-Trean som bästa trea. Skott i sista 7-12. Totalt 26-30.
 
Positivt: 
- Emil, Sköld, Yngve och Ceder gör allihopa en bra match och visar verkligen att de vill fortsätta att spela. Spelar sitt eget spel och vågar utmana och göra det som de är bra på. Finns såklart saker att förbättra men de är alla unga och kommer att lära sig desto mer istid de får. 
 
- Uddamålsförlust i vår svåraste bortamatch när vi saknar såpass mycket grabbar är starkt. Att Partille har ALLT att spela för gör det inte mindre starkt av oss. Så fruktansvärt synd att vi inte kan knycka åtmindstonde en pinne. Men men...
 
- Styrspelet. När vi ställde upp och styrde så kom inte Partille igenom så många gånger. Kom dom igenom så var det oftast på kanterna där de fick dumpa och då var vi först på pucken. En väl genomförd taktiskt match. 
 
Negativt då?
- Att Partille gör två mål på våra misstag känns naturligtvis riktigt tungt. De lyckas inte göra ett enda mål där de själva spelar förbi oss. Misstag kommer alltid att ske, men det känns som att varje gång vi gör ett misstag så gör motståndarna mål. 
 
- Att vi OFTA får en utvisning emot oss samtidigt som våra motståndare får det. Att vi inte kan vara tillräckligt kyliga och lugna oss så vi får spela powerplay istället för fyra mot fyra. 
 
- Partille överhuvudtaget, usch vad tråkigt det är att åka dit! Ska vara uppvärmning vid 19:00, blir istället 19:05 för oss, de får inte koll på läget med målet så vår uppvärmning får starta 19:10. När uppvärmningen är slut så tar de våra puckar och åker själva runt och skjuter. Ingen musik är det heller. Nej fy, spelar hellre utomhus i Vårgårda när de hade uterink. Kräks. 


Endast en match kvar av serien och det är Lerum som kommer på besök på tisdag 19:30. Hjärtligt välkomna ner då!
 
// #10. Victor Svedberg 
 
 
Kommentera inlägget här: