www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Carl Olofsson och Johan Hallén

Kategori: Allmänt

Nu i fotbolls seriepremiärer runtomkring oss så fortsätter Skara IK att jobba för att få spelare kontrakterade och klara för lir i Skara i vinter.
backen Carl Olofsson (91) och målvakten Johan Hallén (90) är två som redan är klara för di orangea! 
 
Carl Olofsson, ja herregud, Carl! En riktig glädjespridare som kan få alla att dra på smilbanden när han vandrar in genom dörren till omklädningsrummet. 
 
Carl hade under förra säsongen ett långt snack med våra tränare och om han inte varit 100% innan, så blev han det efter detta snacket. Carl reste sig och utvecklingskurvan och formkurvan pekade uppåt. Carl tog en "ordentlig" plats i laget och började spela riktigt mycket, med all rätt!
 
 
Carl som hockeyspelare: Carl spelar back och tog under säsongen som många andra ett kliv framåt! Carl säger själv att han helst inte vill ha pucken i egen zon. Denna inställningen har, tro det eller ej, gjort att han blivit bättre med pucken. Han vill inte ha den och spelar då superenkelt och löser de flesta situationer med sitt enkla spel. Utan puck så är Carl en följsam och tuff spelare som inte bara backar utan står gärna upp och tacklas. Har även använts i boxplay där han har gjort det bra.
 
 
Johan Hallén är målvakt, inte det enklaste att skriva om för min del men jag får försöka.
 
Först och främst är Hallén en hyvens pöjk som är otroligt lätt att prata med, en kille som passar bra in i gänget med alla andra och som är fantastiskt ödmjuk. 
 
Som målvakt: Så är Johan lugn och stabil. Han är ganska stor och försöker täcka så mycket som möjligt samtidigt som han står rätt för att inte behöva göra de "onödiga" förflyttningarna som målvakter med lite mindre rutin behöver göra. Johan måste vara en av de bättre målvakterna häromkring med pucken, han går mer än gärna ut och stoppar pucken bakom mål och inte nog med det så sätter han igång pucken med ett hårt och bra pass. Känns stabilt och bra att ha Johan klar för ännu en vinter i Skara. 
 
På måndag är det möte och sen startar försäsongen. Bloody hell!!!!!! 
 

// #10. Victor Svedberg. 
 
Kommentera inlägget här: