www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Seger och ursäkt

Kategori: Allmänt

Det har varit hyfsat lätt att se spår av framsteg, om än små, under de senaste hackiga 4-5 Skara IK-insatser. I går skulle vi ha behövt kalla in det allra tyngsta artilleriet inom forskningsområdet för att hitta ens de allra minsta spåren av förbättringar. I stället valde jag att titta på detaljer: Att de som inte spelat mycket under säsongen som Emil, Bock, Sköld och Julius fick chansen att visa va de går för t.ex. 

Tänker inte skriva om period för period idag utan tänker istället nämna dåliga, jätte dåliga och mindre dåliga insatser och situationer.
 
Dåligt, jätte dåligt och mindre dåligt - 
- Verkligen inte i någon positiv mening, men ändå: Att ett så stort puckinnehav i offensiv zon kan resultera i så ytterst få farliga målchanser. I första perioden så är det farligaste läget när jag och Johan Krause efter en turlig sargstuds får komma 2-0 men inte gör mål. 
 
- Emil Hermanssons inhopp. Fick ett par byten i matchen och spelade till sig mer istid, inte alls helt under isen som majoriteten av de resterande på planen. Om vi ens var på isen.
 
- Inställnigen. Det var knappast en endaste andra-puck som vi var först på. Ramberget var först på alla och fick ut pucken ur zon. 
 
- Ska hylla Ramberget som faktiskt gör det riktigt bra. Vi gör absolut inte någon raketmatch men de gör det riktigt bra. Spelar diciplinerat och smart. Åkte inte i onödan, tog inga onödiga utvisningar och chippade ut pucken vid första bästa tillfälle. Riktigt starkt av dom att ta 1 poäng borta mot oss. Det var absolut inte oförtjänt. 
 
- Den uteblivna skridskoåkningen. Vi är ett lag som är som bäst när vi sätter en hög press och åker mycket skridskor. Det gjorde vi inte alls igår, vi försökte istället spela något slags Färjestad-spel där vi ställer upp första gubben vid offensiva blå och väntar på att motståndet ska komma i hög fart. Det fanns absolut tillfällen då vi tryckte ner Ramberget och hade ett par lägen och gjorde en del bra. Men med en så stor del av matchen där vi spelar som om vi precis kört idioten med Herb Brooks efter en katastrofal match i Norge så väljer jag att såga mig själv och laget en aning. 
 
- Vi vill be om ursäkt till alla de som betalade för att se på oss. Vi får iallafall ta med oss två poäng och att vi endast förlorade en enda match i denna hockeytrean. Nu väntas det tuffare uppdrag i All-trean och då kan vi inte åka runt med tuggumi och oknutna skridskor. 
 
En liten genomgång av denna serien kommer upp om ett tag när jag orkar och kan ta mig tid till att skriva.
 
Nu ska jag iväg på träning, vi får se hur matchgenomgången kommer att låta idag. Kan nog bli en del grillningar.
 
Ha det fint!
 
// #10. Victor Svedberg. 
 

KOMMENTARER:

 • Niklas säger:
  2014-11-27 | 08:58:43

  Det är inget att skämmas över. 3-3 mot ett Ramberget HC som ställer upp med nio utespelare är inte dåligt.

  Svar: Dock vann vi ju med 3-2 Niklas.
  skaraik.blogg.se

 • Niclas säger:
  2014-11-27 | 13:29:12

  Bara ladda om för alltrean och straffa lagen där :-)

  Niclas med c

  Svar: Ja absolut!
  skaraik.blogg.se

Kommentera inlägget här: