10 raka

Kategori: Allmänt

Skrev lite om att det inte bara skulle vara att åka till Tidaholm och hämta hem tre poäng i senaste inlägget. Att vi skulle få det tufft och verkligen få göra en bra match för att lyckas spöa Tidaholm som innan matchen mot oss var obesegrade på hemmais. 12:54 in i första perren så hade vi en ledning med 0-5 och det kändes då som att matchen var avgjord.

Vi startade matchen helt okej och vi växte bara mer och mer. Backarna satte första passen, forwards visade sig bra i fickan och centern kom bra i mitten så vi kom ur zon väldigt enkelt. Hade backarna inte någon att lira så ställde de sig istället på pucken och låste den tills någon medspelare kunde plocka fram den. Vi spelade riktigt bra och fartfylld hockey. Tidaholm var absolut inte ofarliga, men vi skapade de vassaste chanserna och då kom också målen. 0-5 efter ca. 13 minuter och vi hade 5 olika målskyttar. En bra period! Kan absolut bli bättre, men Tidaholm fick jobba hårt för sina chanser och de blev oftast bara några halvchanser.

Modén säger i periodpausen - "det är nästan synd att det står 0-5". Jag håller med, matchen kändes med all rätt helt avgjord. Vi hade god kontroll på Tidaholm och de skapade inte mycket, mest skott utifrån. Detta gjorde att vi i andra perioden slappnade av mer och fuskade med en hel del viktiga saker såsom backcheck, tuffheten i egen zon med mera. Tidaholm började få lite mer chanser men det var Fager som ggjorde båda våra mål i andra perioden, ett i spel 5-5 och ett i powerplay. Tidaholm hinner dock med att kvittera till 1-7 innan perioden är slut.1-2 slutar perioden och vi spelar inte alls lika bra som i första.

De första minutrarna i tredje är riktigt slarviga då vi inte står på hälarna och låter Tidaholm få ett gäng med 3-2or och 3-1or. Det gör att resultatet inom 7 minuter har gått från 1-7 till 3-8. Vi hade väldiga problem när Tidaholm bestämde sig för att spela "Tidaholmshockey" som innebar att de gick väldigt högt med 1-2 gubbar och sedan bara slog pucken långt. Vi forwards var långt fram samtidigt som backarna var långt bak. Tidaholm hade jätte ytor i mittzonen. Antingen måste vi bestämma oss för att ta hem hela laget eller bestämma oss för att sätta press, inget mittemellan! Trots ett par chanser åt båda hållen så blir det inga mer mål och vi kan konstatera att vi tar 10 raka segern, underbart!

Bra:
- Första perioden. Bra pass, bra avslut, bra värderingar och bra backcheck gjorde att vi hade ett rejält övertag direkt. Vi kände att detta var vår match.
- Johan Hallén, gjorde en stabil match och gjorde några riktigt fina räddningar.
- PP-spelet, bra snurr i zonen och fick ofta långa anfall i PP-spelet och vann mycket andra puckar som gjorde Tidaholm riktigt trötta.
- Långa anfall. När vi var i anfallszon så hade vi ofta pucken under god kontroll länge och fick ofta mer än en skott på mål per anfall. Det krävs bra snurr i zon för att skapa chanser mot "de bättre lagen" senare.

Mindre bra:
- Att vi slutar lira efter 0-5. Egentligen tycker jag att det inte är konstigt när vi var såpass överlägsna i första. Men vi bör kunna stänga matcher ordentligt och inte låta Tidaholm göra 3 mål.

Vi fokuserar nu istället på matchen på fredag! Hoppas det kan komma många till hallen för att se oss.
Kul att så många av er var och kollade på oss i Tidaholm förresten, alltid kul med lite kända ansikten på läktaren!