www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Skara IK - Uddevalla

Kategori: Allmänt

Efter en sommar med lika många varma och sköna dagar som antalet gånger Frölunda har vunnit SM guld och med lika många fyspass som det finns dagar på året så har jag tänkt att börja skriva och blogga här igen på den bästa bloggen väster om Ryssland om det mest fantastiska laget på hundratals mils avstånd. 
 
Tänkte dra första inlägget här genom att ta er igenom matchen mot Uddevalla igår den 6/9. 
Så, efter fyra träningar med mycket folk borta som gjorde att träningarna blev ganska tama så tog vi på söndagen emot ett högt toppat Uddevalla HC på hemmais. Ett Uddevalla som värvat friskt inför säsongen. Förra försäsongen så mötte vi dom i ett dubbelmöte som slutade med en klar seger vardera på respektive hemmais. 
 
Uddevalla startar matchen piggt och vi får inte låna pucken så mycket. Trots detta så är det Robin Lilja som gör SIKs första mål för säsongen sedan vi vart mållösa i två raka matcher innan. (Ulricehamn 13-0 och Skillingaryd 0-4). Sista 10 minutrarna i första perioden är jämna och böljande. Chanser åt båda håll och mycket småtjafs och hårt spel. Kul!
 
Andra perioden är likadan, Uddevalla börjar bäst men vi växer in i det och det är vi som skapar de hetaste chanserna. När vi också får utdelning så börjar Uddevalla tröttna. Även om vi slarvar på egen blålinje och gör så att Uddevalla kan reducera. Vi är ganska stressiga med pucken i egen zon och detta gör att Uddevalla får mer tid med pucken och får anfall efter anfall mot oss.
 
Tredje perioden är grinig. Vi har en ledning med tre puckar och märker att Uddevalla har tröttnat och har börjat göra andra saker än att spela hockey. Som att följfölja på vår trygge keeper Johan Hallén, tacklas i ryggen och söka en del bråk efter avblåsning. Vi står upp bra för varandra och tar ingen skit, helt rätt! Vi har bra koll under hela perioden på motståndarna och vi får för första gången denna säsongen sjunga vår nya segersång efter en underbar 5-1 seger mot ett bra Uddevalla. 
 
Positivt: 
- Målskyttet. Vi sätter 5 mål och det är naturligtvis skönt att det släppte en del.
- Att vi kunde ta oss i kragen efter fyra såpass dåliga träningar och sen göra en väl genomförd match är positivt.
- Försvarsspelet. Otroligt stabilt och Uddevalla fick inte någon snurr i zon som både Ulricehamn och Skillingaryd fick mot oss. Första gubben ut var hård och fick stopp på spelet som gjorde att vi fick kontroll på pucken och kunde spela oss ur. Dock var vi en aning stressade när vi fick tag på pucken i försvarszon men det kan endast bli bättre.
- Inte så många boxplay idag. Efter att vi lagt till 20:- för varje tvåminuters utvisning på böteslistan så blev de genast färre utvisningar. 
- Publiken! Fantastiskt roligt att se att så många av er kommer ner till hallen redan nu i september. Hela laget bugar och bockar! Tack!
 
Ska förbättras! :
- Passningsspelet i egen zon. Lär vi oss att spela oss ur trånga situationer så kan vi komma till flera tre mot tvåor genom det.
- Backchecken. Mot UHC så var den helt okej, kan såklart bli bättre. Men både mot Skillingaryd och Ulricehamn så var backchecken som bortblåst. Den är så fruktansvärt viktigt för att kunna vända och kontra på motståndarna, för i kontringarna, där är vi bra!
- Puckar på kassen. Vi måste få våra "skitmål" som vi inte fick förra säsongen. Vi får såna mål genom att lägga pucken på kassen och ha folk som är hungriga på att göra mål framför kassen också. Vi tränade på det under veckan och det var helt klart en förbättring men det ska bli ännu bättre!
 
Nu tränar vi måndag, tisdag, onsdag och torsdag innan vi ska ta revansch mot Skillingaryd på fredag. På återseende ärade bloggläsare!
// #10. Victor Svedberg. 
Kommentera inlägget här: