www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

HCL - SIK

Kategori: Allmänt

Första derbyt för säsongen stod på lördagens schema och vi samlades tidigt för att kunna äta en gemensam lunch på villarestaurangen innan vi skulle möta upp HCL på deras hemmais. 
Vi saknar en del spelare men har ändå 14 spelare och två målvakter på plats. 
 
Vi snackade innan matchen om att Lidköping har ett ganska så ungt lag och att de med all sannolikhet kommer att vara ett skridskostarkt lag. Så var också fallet. Lidköping sätter hög press på oss och vi klarar tyvärr inte av detta och blir stressade och skickar ifrån oss pucken som gör att HCL får press på oss. Hela första perioden är katastrof defensivt och vi bjuder på säkert 5-6 riktigt bra lägen som Hallén gör strålande räddningar på. Hallén håller oss verkligen kvar i matchen och en ledning för Lidköping med 3-4 mål efter första hade absolut inte varit orättvist. Det står istället 0-0 i paus och det är i princip det enda positiva vi har med oss in i omklädningsrummet.
 
I andra perioden så inleder vi precis lika illa som första perioden inleddes och avslutades. Lidköping tar också ledningen när de skjuter ett skott från kanten och som de sedan slår in returen på. Efter detta så tar vi tag i taktpinnen och sista 12-13 minutrarna är helt klart våra minuter. Vi får även in en puck när Robin Lilja vispar till den framför kassen och får in den efter ett bra anfall. 1-1. Några fler mål har vi absolut bud på men problem med målskyttet har vi haft hela säsongen än så länge och pucken går inte in. 
 
Tredje perioden är jämn. Tycker dock att Lidköping vinner perioden på poäng när vi tar onödiga utvisningar och får spela en del boxplay. 5 mot 5 så har vi ett litet övertag men Lidköping får vassare chanser. Vi tar faktiskt ledningen i matchen när Lilja sprätter upp ett inspel i nättaket. Men som sagt så tar vi onödiga utvisningar och HCL kvitterar i powerplay. 
 
Matchen avgörs till sist på straffar där HCL sätter sina två första och vi missar våra två.
 
Ingen vidare klass: 
- Passningsspelet. Vi slår bort på tok för mycket passingar. 3-4 meters passningar sitter inte på bladet och vi får ingen vidare fart på spelet.
- Jobbet. Den största anledningen till att HCL vinner matchen enligt mig är helt klart deras arbetskapacitet, kontra vår. Backchecken, forechecken och duellerna är Lidköping hetare i för att de jobbar hårdare och vill mer än oss. As simple as that. Så får det verkligen inte vara, vi ska ALDRIG förlora en match pga. att det andra laget lägger ner ett hårdare jobb än oss. Vi representerar SIK och är det en "sån dag" då pucken inte är ens bästa kompis så kan iallafall lägga ner ett sjuhelvetes jobb! Det är det minsta alla kan begära av varandra.
 
Ljuset i tunneln: 
- Johan Hallén. Återigen en riktigt bra match av Johan som ser riktigt bra ut fysiskt. Viktigt i vinter!
- Små incidenter när vi sätter ett bra förstapass och kommer ur deras press. När vi gör detta, då är vi bra!
 
// #10. Victor Svedberg. 
Kommentera inlägget här: