www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Inför seriepremiären!

Kategori: Allmänt

Det som alla har längtat efter är snart här. Efter hundratals fystimmar och många isträningar så är det snart dags för seriepremiär! Vi är redo, vi har med oss en skön känsla och kommer ge allt för att ta säsongens första trea direkt i premiären!
 
Falköping som står för motståndet förlorade sin första match när vi stod över med 3-11 hemma mot Tidaholm. Dock så har Falköping ett bättre lag än förra säsongen och vi får absolut inte underskatta dom. Nyckeln till vinst är vår skridskoåkning. Tanken är att vi ska spela på mycket folk och det måste man göra med tanke på hur mycket skridskor vi ska åka. Falköping ska inte få det lätt i Skara Ishall på tisdag kväll, det är något som är säkert.
 
Läget i truppen ser helt okej ut. Viktor Andersson som var en av våra bästa spelare förra säsongen är dock skadad ett tag till. Oliver Pettersson är sjuk och är också borta ett par veckor. Anders Larsson är iväg och jobbar denna veckan. Annars så ska nog alla vara fit for fight mot Blue Riders. Vi har fler  äldre rävar i laget denna säsongen som Jonas Krantz, Jimmy Modén och självklart Daniel Wallette som kommer att göra massvis med nytta i vinter. Deras rutin och snack i båset är vad vi "yngre" behöver för att komma rätt.
 
Det känns helt klart som att vi är ett jämnare lag i år, om alla är med så har vi fyra fulla femmor som alla kan vara med och bidra både defensivt och offensivt. Det kändes som att vi var lite tunna framåt i All-Trean förra säsongen men det känns som sagt bättre i år då vi har en större bredd. En annan spelare som snörat på sig grickorna igen är Martin Nordqvist som kommer vara en nyttig lirare för oss med sitt fantastiskt hårda jobb och med sina ledaregenskaper. En positiv Martin är den bästa Martin. Sen har han ett otroligt hett temperament men kan han använda det på ett positivt sätt så är han som bäst. 
 
Nycklar:
- Carl Olofsson och Tobias Magnusson. Med deras spelstil så ska de spela stenhårt i varje närkamp och gärna ligga på gränsen hela tiden. Lite gruff efter avblåsning gör ingenting så länge de håller sig på banan. De ger mycket energi till resten av grabbarna med sitt spel.
- Forechecking. Får vi fast Falköping i offensiv zon lika bra som sist så har jag svårt att se att moståndet orkar med oss i 60 minuter. Vi slipper också att backchecka vilket sparar på våra krafter en aning.
- Johan Hallén. Så som vi spelar nu för tiden med att alltid försöka att spela oss ur trånga situationer, framförallt i egen zon så blir det självklart så att motståndet kan få ett par giftiga lägen, då gäller det att Johan är med. Har vi haft långa anfall och Falköping lyckas få ner pucken i vår zon så är det fantastiskt om Hallén kan gå ut och stoppa pucken och försöka vända på spelet så att så få som möjligt får möjligheten att byta i Falköping. Desto högre tempo, desto mer gynnar det oss.
 
// #10. Victor Svedberg.   
Kommentera inlägget här: