Fotskäl - Skara IK

Kategori: Allmänt

Får först och främst be om ursäkt för det sena blogginlägget men här kommer det iallafall! :

Efter en lång resa där vi bland annat åkte förbi arenan där Elfsborg INTE KOMMER VINNA SM GULD på, så kom vi in på en lite mindre väg och fick åka och beskåda böndernas marker ett bra tag innan Fotskäls ishall dök upp ur tomma intet. Vi var lite sena eftersom resan tog ungefär 2.25h. Laddningen blev också lite sådär eftersom allt blev lite stressat.

Trots detta så inleder vi matchen väldigt bra och åker mycket skridksor. Detta gör att vi får ett tidigt fem mot tre läge och där gör vi 1-0 efter ca 7 minuters spel. 40 sekunder senare så är det dags igen, Robin Lilja sätter 2-0 när vi spelar 5 mot 4. Efter detta är det som ALL energi, intelligens, kunskap och förståelse för spelet försvinner. Fotskäl tillbringar mycket tid i vår försvarszon de sista tio minutrarna i första perioden och de får även in en reduceringspuck. Vi har tur som går ut i pausvila med en ledning. Skott 9-16. (Detta pga. att vi hade så mycket powerplay).

Vi får oss en skrapa i periodpaus och alla får gå till sig själva för att kunna höja upp detta igen. De första åtta minutrarna är dock snäppet sämre än sista tio minutrarna i första perioden. Fotskäl har pucken hela tiden och vi åker runt och tittar på dom. Så fort vi får pucken så blir vi tacklade och blir av med den. Efter åtta minuter tar Walle en time out. Sju minuter efter detta så gör Fotskäl 2-2 i powerplay. Vi hade faktiskt gjort ett bra boxplaybyte och då lyckas en puck ändå smita in. Kalldusch. Och inte nog med detta, vi blir även inknuffade i den ännu kallare duschen när Fotskäl gör 3-2 någon minut senare. Pausvila 3-2. Skotten 17-7. Vår överlägset sämsta period denna säsongen och vi skulle verkligen få ta oss i kragen för att ens ha en chans i tredje perioden.

Det var tyst i omkl.rummet. Inte många ord yttrades från någon, jag vet inte om det var så att folk kände att det var kört eller om man laddade om för en jäkla tredjeperiod. Många tankar gick iallafall genom huvudet på mig. Hade vi åkt såhär långt för att förlora?
Vi inleder tredje perren med att spela powerplay i ungefär 50 sekunder eftersom Fotskäl fått en utvisning i slutet av andra perioden. Det tar 44 sekunder och sen har Robin Lilja skjutit in 3-3. En fantastiskt lättnad kom då och vi fick även riktigt mycket energi, vi kände direkt att nu tar vi fanimej det här! De första två perioderna var som bortblåsta och vi började trumma på igen. 10 minuter efter kvitteringsmålet så kommer Lilja från högerkanten i ett en mot en läge och snurrar upp sin back så jag vet inte ens vart han tog vägen och sen sätter han kyyyyligt 3-4 mellan benen på målvakten. Underbart! Minuten senare så blir det en hel drös med utvisningar och vi kommer för en gångs skull ut som vinnande ur en sån situation. Vi får spela 3 minuters PP efter att Tobbe suttit av sin roughingutvisning. Fredrik Johansson får matchstraff för interference. I spel fem mot tre för oss så gör Tobbe Magnusson sitt första för säsongen, 3-5 ifrån slottet!
I ett byte så har vi faktiskt två puckar inne som båda dömdes bort. Helt otroligt om du frågar mig. Skitsamma, vi vinner till slut matchen med 3-5 och får sjunga ra ta ta i omkl.rummet! Skott i sista 9-12. Totalt 35-35.

Tankar:
- Får börja med att säga att det är väldigt starkt att gå ut och vända på matchen i tredje perioden efter två katastrofala perioder. Vi visar moral och håller oss i toppen av serien!

- Hade väldigt svårt att försvara oss mot Fotskäl. Det stack alltid med en eller två gubbar till vår blå och gjorde så att man kunde parkera en lastbil mellan våra forwards och backar. Med andra ord så fanns det massiva ytor i mittzon.

- Bra powerplayspel. 4/5 mål kom i spel 5 mot 3 eller 5 mot 4. Mycket positivt! Ett fungerande powerplay kommer vara sååå viktigt framöver. Matcher som denna när spelet fem mot fem inte klaffar i ordentligt så får man ändå sina mål pga. powerplayspelet.

- Johan Hallén var strålande igen.

- Jag skrev här på bloggen nån gång att ingen match kommer att bli "a walk in the park" utan att vi var tvunga att kriga oss till tre pinnar. Varje byte, period och match! Det hade vi glömt av i Fotskäl. Iallafall i två perioder.

- Det viktigate av allt är att vi tar tre poäng, såklart! Så nu tycker jag att vi glömmer det mesta av den här matchen och endast tar med oss de tre pinnarna!

På lördag är det TVÅKRONASMATCH när vi gästar Lischöping! Derby, lördagsmatch och förhoppningsvis mycket folk. Ska bli väldigt roligt att få åka dit och spela. Hoppas att många av er kommer dit och skriker lite på läktaren!