www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Fjärde raka

Kategori: Allmänt

Jag är mäkta stolt efter lördageftermiddagens insats där siffrorna faktiskt inte speglade överlägsenheten i klass mellan lagen. Nu kan vi iallafall skjuta upp hakan i luften och puta med bröstet inför nästa helgs seriefinal då Partille kommer på besök till skara ishall.  

Det var äntligen dags för derbyt alla väntat på. Tvåkronasmatch, Lidköping och lördag, perfekt! 

Matchen startar i ett högt tempo och inget lag får någon kontroll på pucken och spelet går väldigt fram och tillbaka. Efter sju minuter får vi en utvisning som vi klarar av utan några stora problem. Det gör dock inte Lidköping när de drar på sig sin första tvåa för matchen. 1-0 sitter i vårt första powerplay för kvällen och det är Arvid Franzén som sätter en puck högt med ett skott från blå. 0-2 kommer minuten senare när Lidköping har en avvaktande utvisining. Det är Max Gustavsson som trycker in en puck från sidan, assist från Modén och Walle. Ledning i paus med 0-2, skott 14-14.

Andra perioden är riktigt bra och vi parkerar i HCLs försvarzon och får otroligt långa anfall på dom. Johan Krause sätter 0-3 efter 1.08 i andra perioden. De första 5-6 minutrarna är fantastiskt bra och HCL har riktigt svårt att komma ur egen zon. Vi börjar dock få lite övermod och glömmer av att försvara. Lidköping får sina chanser efter att vi varit alldeles för offensiva. Efter 17 minuters spel så sitter 1-3 när ett slagskott överlistar Hallén. Skotten i andra 10-12.

När HCL spelar powerplay i tredje perioden så får Matte Larsson friläge och han gör inga misstag utan han sätter pucken högt och vi har 1-4. Det har hela tiden känts som att vi haft god kontroll på matchen och Lidköping var aldrig riktigt nära att reducera, men när 1-4 pucken kom så var det spiken i kistsan. Vi var tyngre och större på alla positioner. 2-4 gör Lidköping dock efter en tilltrasslad situation framför kassen. Matchen slutar 2-4 och vi är fortfarande obesegrade i serien! Skotten i sista 7-11. Totalt 31-37.

image.php.jpg

Foto: Jens Fritzson

Fantatiskt bild på i princip hela laget.

Strålande: 

- Fjärde raka. Japp, vi är fortfarande obesegrade i serien och ligger fortfarande på första plats. Känns riktigt gött att vi börjat såpass bra. På fredag kommer det största testet, Partille. 

- Arvid Franzén. Han gör sin bästa match för säsongen. Är säker med puck, sätter alla uppspel och är även farlig i offensiven. Får även hjälmen som innebär matchens lirare. 

- Våra långa anfall. Herregud vad tungt det var för HCL vissa perioder i matchen. Vi kunde ha väldigt långa anfall, speciellt kedjan med Krantz, Modén och Krause. 

- Vi är storebror från Skara. Det visade vi. Storebror. 

- 680 i publiken. Mycket Skarafolk och en bra hockeyfest. Bra Lidköping! 

 

Förbättring: 

- Med så mycket puckinnehav i anfallszon så bör vi ha mer avslut och fler mål. Bör ligga på runt 20 avslut per period egentligen. Måste komma in hårdare på kassen och sätta dit pucken. 

- Att vi tappar huvudet när vi känner att det går lite lätt. Vi hade otroligt mycket puck vissa stunder och då hade vi fem stycken på banan som alla ville vara tokoffensiva och göra mål själva. Detta banade väg för HCLs kontringar. Det gäller att hålla sig till matchplanen hela matchen. 

 

Som sagt så är det seriefinal på fredag när Partille kommer på besök. Alltid väldigt bra matcher mot Partille, gäller att vi tränar bra i veckan och kommer väl förberedda. Vi ses i hallen!

// #10. Victor Svedberg.

Kommentera inlägget här: