www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Straffvinst

Kategori: Allmänt

Man kan välja flera olika sätt hur man vill se på den här matchen. Man kan välja att vara kritisk för att vi tappade en 2-0 ledning eller vara sur över att spelet inte riktigt stämde i andra perioden. 
Jag väljer att se detta som ett styrkebesked. Att kunna komma tillbaka och faktiskt vinna matchen till slut är starkt. 
 
Vi startar, som nästan alla matcher, väldigt bra. Vi tar ledningen när Jimmy Modén ger Anders Larsson pucken framför kassen där han får stå i flera sekunder helt fri och till slut finta ner målvakten och lägga in pucken. Vi forecheckar väldigt bra och det ger resultat, vi får anfalla mycket men vi får inte så värst mycket chanser och skottlägen. 0-2 kommer när Anders återigen är i farten, han kommer från vänsterkanten och skjuter ett hårt och välplacerat slagskott i målvaktens bortre hörn. Vi går till pausvila med en 0-2 ledning. Skotten i första är 5-4.
 
Vi får beröm i omkl.rummet. Men ingen är nöjd utan vi vill göra tre bra perioder och inte som i Falköping när vi endast gjorde en. Vi måste göra tre bra. Det gör vi dock inte ikväll heller. Tidaholm reducerar först efter tio minuters spel i andra perioden, Johan Bornander gör sitt första av tre denna kväll. Fem minuter senare gör han även 2-2 och matchen börjat svikta över till Tidaholms fördel. Vi har även bra chanser att ta ledningen och vi har en puck på mållinjen som en Tidaholmspelare blockerar med sin handske och sen slår bort den, ingen åtgärd från domaren här. Känns som att vi skulle få spela massa mer powerplay egentligen men vi fick knappt ingenting med oss. Andra perioden slutar 2-0 till Tidaholm och resultatet är 2-2, skott 12-14.
 
Det tar fem minuter i tredje innan Bornandet har fullbordat sitt hattrick och det gör han när han kommer in från kanten och lägger in en backhand bakom Hallén. Vi blir stressade här och har 3-4 dåliga minuter där vi inte spelar bra. Med ungefär två minuter kvar av matchen så får vi äntligen med oss en utvisning efter en klockrent highsticking och vi tar ut målvakten för att få spela sex mot fyra. Vi tar timeout och snackar igenom vad vi ska göra. Persson skjuter till slut från blå och Viktor Andersson som gör comeback styr in pucken och vi har 3-3. Extremt skönt! 
 
Suddendeath innebar spel fyra mot fyra men vi får en utvisning emot oss (som inte är mycket att snacka om) och vi får spela boxplay i två minuter. Här spelar vi riktigt uppoffrande och vi klarar av resten av tiden. Lilja som kommer direkt från utvisningsbåset är riktigt nära att göra mål när han får läget från kanten. Men även övertiden sluter lika. Straffar får avgöra det hela och Ceder sätter vår första straff och sitt första mål. Efter tre straffar var det lika återigen och Martin Nordqvist gick in och lurade målvakten rejält, Hallén tar sen Tidaholms efterföljande straff och vi får extrapoängen! 
 
Överlag helt okej: 
- Första perioden. Vi har ofta väldigt bra första perioder och det känns naturligtvis bra. Vi sätter prägel på matchen direkt med ett riktigt högt puck och skridskotempo.
 
- En riktigt jämn och hård match var perfekt! Det behövde vi verkligen och det kändes bra att få det. Tidaholm borta är ingen lätt uppgift men vi lyckas ändå vinna och nu leder vi serien med fem poäng till närmaste lag under oss.
 
- Boxplay. Vi får spela en hel del boxplay där vi täcker massor av skott och ofta får iväg pucken. Vi har bäst statistik i serien i just boxplay.
 
- Vi vänder ett underläge. Riktigt skönt att få in kvitteringspucken och att vi till sist tog extrapoängen. Vi visar karaktär och styrka!
 
 
Förbättring: 
- Som sagt så gjorde vi en riktigt bra första perriod. Dock så är det bara första perioden som är bra. Vi måste klara av att komma upp på ungefär 50 minuter riktigt bra spel. 60 minuters bra spel är svårt, det är alltid toppar och dalar i matcher. Men vi får inte vara så djupt ner i våra dalar innan vi vänder till toppen igen. 
 
- Passningsspelet måste alltid vara bra. Vi måste fokusera mer i passnigarna och inte missa så mycket pass som vi gjorde igår, vi får inget flyt i spelet ifall vi missar passningar. Vi har en tendens till att transportera mycket puck ibland, vi tror att vi är bättre än vad vi är när vi har ledningen.
 
Nästa vecka väntar två härliga hemmamatcher när Fotskäl kommer på besök på tisdag och sen när vi ska spela tvåkronasmatch på fredag när HCL kommer till Skara Ishall! Väl mött.
 
/ #10. Victor Svedberg. 
 
Kommentera inlägget här: