www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Serieseger!

Kategori: Allmänt

Allt var laddat för fest. 100 sponsorer, mycket folk och ett derby som väntade. Förutsättningarna var bra och vi var laddade till tusen!
 
Kanske var vi lite för laddade, vi tar nämligen fem utvisningar i första perioden och får försvara en hel del. Men precis som tidigare matcher så har vi ett riktigt bra boxplay där vi täcker mycket skott och är rejäla när vi rensar pucken. När vi spelar fem mot fem så tycker jag att vi är tyngre och bättre än Lidköping. Vi får långa anfall och några riktigt farliga chanser. Målen uteblir dock för båda lagen och vi går till pausvila med 0-0. Skotten i första blir 12-10 till oss och det är såklart väldigt positivt att vinna skotten även fast vi fick spela såpass mycket boxplay.
 
I andra perioden så är det Lidköping som tar de första två utvisningarna och vi får två gånger spela fem mot fyra. Dock utan utdelning, vi har ett par, tre chanser som är ganska vassa men motståndarkeepern var riktigt bra och gjorde ett par svettiga räddningar. HCL har inte lika mycket lägen i andra perioden och det kan bero på att de inte spelar lika mycket powerplay. Som sagt så kändes vi vassare och tyngre i spel fem mot fem. 1-0 kommer i powerplay när vi har bra trafik framför kassen och vår kapten #21 Marcus Persson skjuter från blålinjen och pucken sitter högt. 1-0 kändes riktigt skönt där, vi hade haft 5-6 bra minuter innan och missat några heta chanser. Lidköping hinner få ett matchstraff innan perioden är slut och tredje perioden kommer att starta med fyra mot fyra först för att vi sedan skulle få spela ca. tre minuters powerplay. Skotten i andra 16-9.
 
Efter 12 sekunder i andra perioden så gör Persson mål igen, detta efter att vi varit först på ett dump och sedan spelat upp pucken till honom som med ett vasst handledsskott överlistat Freddie Hjertberg i motståndarkassen. Vi får här energi och har några riktigt bra byten där vi trycker ner HCL ordentligt. Reduceringen kommer sex minuter in i sista perioden efter en fin soloprestation där vi bör ha agerat bättre. Sista 14 minutrarna så har Lidköping ett par ströchanser men ett riktigt bra läge efter ännu en soloprestation och avslutet sitter som tur är i stolpen. Vi kan sen spela av matchen och vinna matchen och få tre friska, härliga poäng! 
 
Kvällens gjädjeämnen: 
 
- Derbykänslan. Ja det var en stökig och jämn match ända in i det sista. Precis som ett derby ska vara, riktigt kul att spela och desto skönare att vinna! 
 
- 527 personer på läktaren och skrik och applåder! Otroligt kul att få spela inför såpass mycket folk och att de får se en sån här jämn och underhållande match är väl inte fy skam det heller. 
 
- Boxplay. 100% i kvällens boxplay trots att vi spelade med en man mindre flera gånger. Otroligt viktigt att boxplayet funkar till All-Trean. 
 
- Andra perioden. Ja, mellanakten på matchen var faktiskt ganska bra från vår sida. Absolut så kan man önska att vi skulle kunna göra fler mål men spelet överlag var bra och Lidköping hade inte mycket att säga till om i andra perioden. 
 
 
Kvällens förbättringsmoment: 
- I våra powerplay så finns det helt klart mer att önska. Om boxplayet är viktigt i All-Trean så är powerplayet minst lika viktigt. I riktigt jämna och tighta matcher så är det box och powerplay som avgör. Vi hänger iochförsig en kasse i powerplay men vi hade lägen till att göra fler. 
 
- Våra egna utvisningar. Vi får fem stycken i första perioden och jag är inte oense med domaren om mer än någon enstaka. Ganska så klara utvisningar om du frågar mig. Vi måste kunna vara lite coola och inte låta känslorna och adrenalinet ta över. Det finns andra saker man kan lägga den energin på.
 
Tankar: 
- Att vi nu slagit "seriens bästa lag rent teknik och skridskomässigt" två gånger känns naturligtvis otroligt skönt! Kanske blev de bortdömda denna matchen också? NJA.. 
 
- Om jag fått till mig rätt så är vi nu klara för All-Trean och även klara seriesegrare. Två år i rad, fantastiskt!
 
- Det ser ut som att det blir tre lag från vår serie som kommer att spela All-Trean. Jag tar då helst med mig Tidaholm och Fotskäl. Anledningen är att vi alltid har svårt för Partille och självklart vill ha ett mentalt överläge mot både Tidaholm och Fotskäl som vi slagit två gånger innan.
 
 
Tack för ikväll och hoppas att ni på läktaren hade lika skoj som oss på isen! Hoppas ni kommer ner till ishallen fler gånger. Tack! 
 
/ #10. Victor Svedberg. 
Kommentera inlägget här: