www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Seger och Otto-show!

Kategori: Allmänt

Det var ett par extra kilo som släppte från allas axlar idag iochmed att vi lyckas vända 0-3 till seger. Matchen var sista livlinan och vi tog den verkligen. Wunderbar. 
 
Vi startar matchen bra igen och skrapar ihop ett par bra chanser och kanske är förtjänta av att ta ledningen men det är Rönnäng som gör både 0-1 och 0-2 i första perioden. Trots att Rönnäng har tre stycken utviningar så lyckas vi ändå inte göra något mål. Resultatet i första perioden speglar inte matchbilden då vi faktiskt gör en riktigt bra period. Trots detta har vi som sagt 0-2 emot oss. Skulle detta blir en sån där match igen då vi skapar chanser men inte kan få in pucken?
 
Andra perioden blir den absolut bästa perioden som vi gjort under säsongen. Den startar dock med att Rönnäng utökar sin ledning till 0-3. Vi ger inte upp här utan fortsätter att kriga, det måste släppa någon gång eller hur? Robin Lilja sätter 1-3 i powerplay och vi får super mycket energi av målet för här tar vi över matchen helt och hållet. Vi tar på oss två onödiga utvisningar och Rönnäng spelar 5-3 som vi klarar av men när de spelar 5-4 så gör de 1-4. Vi viker ändå inte ner oss, vi ska vara svårslagna på hemmais som sagt! Inom loppet av ungefär 2 minuter så har vi kvitterat till 4-4 och vi känner att puckarna äntligen börjar studsa vår väg. Kedjan med Lilja, Otto och Viktor är rena monster när det gäller att producera i denna matchen. Otto ordnar ledningen 5-4 och utökar också till 6-4 innan perioden är slut. Vi vinner andra perioden med 6-2 och skotten med 19-9. 
 
Med en riktigt bra känsla så går vi in i tredje perioden med en 6-4 ledning och ska döda matchen men Rönnäng gör 5-6 redan efter 14 sekunder. Efter 5 minuter i tredje så ska Calle tackla en Rönnängspelare som då vänder ryggen till och Calle fullföljer situationen och blir utvisad 5+20 för boarding. Vi spelar alltså boxplay i 5 minuter som vi reder ut med viss motta. Stort plus till Tobbe Magnusson, Jimmy Modén och Johan Krause som är giganter i boxplay med att täcka skott och få pucken djupt. Efter vi dödat denna femman så får vi ytterligare en utvisning emot oss och här är det vi som gör mål istället. Otto sätter 7-5 med assist från Modén. Här stänger vi igen matchen och det blir lite gruff i slutet när Rönnängspelaren ger sig på vår lilla myra i laget Samuel Hou Gustavsson. Samuel får ta emot ganska mycket stryk och Rönnängspelaren får 2+2 samtidigt som Samuel får en tvåa för interference. Rönnäng får några små chanser men Hallén får bra hjälp från utespelare och matchen slutar 7-5!
 
 
Fantastiskt! 
SEGER! Äntligen kom första trepoängaren, hoppas att vi kan trumma vidare på detta nu och ta chansen som vi gett oss själva! 
- Johan Hallén. Får ta på sig ett mål, men annars riktigt bra matchen igenom och gör många riktigt fina räddningar.
- Otto Larsson. Gör 5 mål i matchen och bär oss på axlarna offensivt. Underbart att se och hoppas att han kan fortsätta leverera. 
- Andra perioden. Vi har haft svårt med andraperioderna under säsongen men nu gör vi en riktigt bra period och vänder matchen och vinnner perioden med 6-2. Vi bestämde egentligen hela matchen men Rönnäng lyckades göra mål ändå. Gött att det ordnade sig ändå. 
- Lagmoralen. Ligger under med både 0-3 och 1-4 men vi hämtar upp och vinner matchen. Det kallar jag karaktär och lagmoral, dra åt skogen vad skönt! 
 
Frågetecken: 
- Att motståndarna egentligen inte behöver göra så mycket för att få hål på oss. Bjuder på lite för mycket men som tur var vi bättre offensivt än va vi bjöd på defensivt. 
- Fortfarande så sitter vi lite för mycket på bänken rakt över vår avbytarbänk. När ska det ta ett slut tro. 
- Varför fick inte killen som våldtog Samuel matchstraff? Är runt 30 år och går på en kille som inte ens får ta mopedkörkort. Vilke kille alltså.. 
- Måste försvara mig här, en del sa att jag filmade när jag låg på isen. Men det var faktiskt deras målvakt som tog ett par steg ut för att sedan slå sin pizzaspade i magen på mig. Får bli att gå på mål lite hårdare nästa match mot dom.. 
 
Sist: 
- Killen som fick tacklingen i ryggen såg ut att vara livlös på isen och fick bäras ut av två lagkamrater. Spelade bytet efter. MINDRE COOL KILLE. 
- Mölndal som är vårt nästa motstånd spöade suveräna Hovås på hemmais på straffar. Intressant.
- Hur fick Otto in pucken på sin straff, nästan bakom målet när han lägger in den..
 
Jaja, kul att det var en del folk på läktaren idag iallafall, tack så mycket! Vi ses väl på torsdag igen?
 
// #10. Victor Svedberg 
 
 
Kommentera inlägget här: