www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Partille it is.

Kategori: Allmänt

Med sex spelade matcher så står vi på sju inspelade poäng. En vinst imorgon och vi går om åtminstonde ett lag och stänger luckan helt för morgondagens motståndare. Det är nämligen våra vänner ifrån Partille som står för moståndet och jag hoppas att vi kan dämpa söndagsångesten med en härlig trepoängare som gör att arbetsveckan blir aningen lättare. Det väntas en riktigt tuff match som det brukar vara mot Partille..
 
Hur vinner vi? 
- Vi alla vet att Partille inte är det bästa laget i All-Trean och att de står på noll poäng. Det är dock en skön rivalitet mellan oss i Skara och moståndarna i Partille. Med en bra domare som sätter gränser direkt och inte låtar Partille börja grisa i matchen och spela fult så vinner vi 9 gånger av 10. Med en domare som är väldigt tillåtande och inte vågar sätta gränser så har Partille lika stor chans som oss att vinna. Rent hockeymässigt är vi bättre, deras enda kort är att försöka få oss ur balans. Så vad som än händer så gäller det verkligen att vi står upp i det fysiska spelet. 
 
- Åka mycket skridskor... Åker vi mycket skridskor så kommer vi få med oss mycket utvisningar vilket leder oss in till nästa nyckel här nedanför.
 
- Ett bra PP. Vårat powerplay har sett bättre ut de senaste matcherna och att det funkar imorgon också är en nyckel. Vi har inte krånglat så mycket i vårt PP det senaste utan får upp pucken till den som står på blå och sen har vi mycket trafik framför kassen och sen skickar vi in pucken! Går den inte rakt in i mål så är det stor chans att någon styr in den eller att det blir retur och kallabalik framför mål där vi ska vara hetast! 
 
- Vårt spel, vår match. Vi skrapade ihop ett par poäng mer än Partille i serien. Vi vann i Partille med 1-8 och dom vann hemma hos oss med 2-4. Vi har ett psykiskt övertag innan matchen och det ska vi dra nytta av. Vi ska föra matchen och tillbringa så lite tid som möjligt i försvarszon. Utspelen ur egen zon kommer att vara superviktigt imorgon eftersom Partille lägger ner mycket puckar djupt i zoonen och sen bara kör. Backar måste vara snabbt ner till puck samtidigt som de fyra andra spelarna på isen måste vara spelbara och lösa situationerna tillsammans med den som hämtar pucken.
 
- Backcheck. Jobbar vi hem stenhårt och har bra fart med oss tillbaka så kommer vi även att ha bra fart åt andra hållet när spelet vänder. Partille går oftast med 2-3 gubbar direkt och backcheckar vi fast dom så kan vi få mycket överlägen i våra anfall. 
 
 
Finally: 
- Lilja har fått en blödning efter skottet han fick på tummen i matchen mot Mölndal och är tveksam till spel imorgon.
- Anders Nordberg har ådragit sig en skada och är också tveksam till spel imorgon. 
- Efter matchen imorgon så är det en hel vecka tills nästa match. 
 
Ett blogginlägg om matchen kommer troligtvis ut på måndag!
 
// #10. Victor Svedberg. 
 
 
Kommentera inlägget här: