www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Fortfarande ingen trea

Kategori: Allmänt

Besöket på Hisingen slutade med att vi fick kapitulera och fortsätta vänta på första trepoängaren i All-Trean. 
 
Vi startar faktiskt matchen väldigt piggt och bra och får ett par halvchanser och pressar på ganska bra. Hisingen, som lyfte en man hela tiden och försökte slå mot honom var inte heller helt ofarliga och det är dom som sätter 1-0 6 minuter in i matchen. Det känns redan här att vi börjar bli nervösa och vi slarvar då i egen zon som leder till att Hisingen kan göra både ett och två mål till innan perioden är slut. Första perioden slutar alltså 3-0 och här kändes de som att vi lika gärna kunde ta våra saker och åka till den norra delen av Ryssland och lägga oss i en grotta och stanna där resten av livet. Men det gjorde vi inte.
 
Vi bet ihop istället och gick ut till andra perioden och fick ordning på spelet. Vi började få lite längre anfall och skapade en del chanser. Hisingen har inte alls lika mycket lägen och vi känner helt klart att vi är på gång. Vi reducerar både en och två gånger och vinner perioden med 0-2. Med lite medstuds hade vi haft 3-3. Domaren, som inte tagit en enda utvisning under matchen vände helt och hållet på sig här och började vifta med armen lite väl mycket. 
 
Tredje perioden är också bra, vi fortsätter på den inslagna vägen och skapar chanser men kan inte riktigt trycka dit pucken. Perioden fortsätter och tiden tickar på väldigt fort. 4 minuter ifrån slutet så tacklar Tobbe Magnusson en Hisingenspelare som blir liggandes och tacklingen och situationen efteråt resulterar i att Hisingen får spela 5-4 resten utav matchen. I detta PP spelet så gör de 4-2 och när vi sen tar ut målvakten för ett sista försök så punkterar dom definitivt matchen med ett 5-2 mål i öppen kasse.
 
En liten knuten näve: 
- Hämtningen från 0-3 till 2-3 och bud på 3-3 är bra. Där visar vi karaktär och att vi verkligen kan ta oss i kragen, dock räckte det ju inte hela vägen.
- Johan Hallén, verkar ha hittat formen. Riktigt bra i målet igår och stod för flera riktigt svettiga räddningar. Höll oss kvar i matchen i första perioden.
- Matte Larsson. Gjorde inte jätte många byten men gav 110% när han var ute på isen och tacklades riktigt mycket. Var även väldigt bra i boxplay spelet.
- Fredag imorgon, träning imogon och match på söndag. Hemmamatch igen. En GIGANTISKT viktig match. Det är dags att ta första trean. 
- Ottos avslut och skymningen framför kassen när vi gör 2-3. En fint hockeymål som Otto gjort ett par gånger i karriären. 
 
Händerna i fickan och ett förtvivlat ansiktsuttryck: 
- 3-0 efter första perioden. Ja ligger man under med tre kassar efter en tredjedel av matchen så har man skjutit sig själv i foten rätt rejält.
- Det var inte ett enda mål som jag kände typ att "Wow, det målet får dom, det kunde vi inte ha gjort någonting åt" utan alla mål som dom gör behöver dom inte kämpa så hårt för. Vet inte vad det beror på men det grinar illa.
- Missade chanserna, Igen. Ja, det var som vanligt att vi missade ett par riktigt bra chanser där det egentligen bör ha varit mål. Någon gång måste det släppa, vi får aldrig dom där "enkla" målen längre utan måste jobba precis stenhårt för varenda mål. 
- Fortfarande ingen trepoängare. Tåget går snart och då gäller det att vi tar sistaminuten biljetten och hoppar på! Tåget får inte gå utan oss. Resan och framförallt slutstoppet vill och ska vi vara med på. 
 
Det är trots allt skönt att vara igång igen! VI hörs!
 
// #10. Victor Svedberg. 
Kommentera inlägget här: