www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Hovås borta

Kategori: Allmänt

Med tolv utespelare och två målvakter så åkte vi till Billdal för att spela i Askims ishall mot Hovås. Vi skulle göra allt för att försöka ta hem en trepoängare till Skara, inga ursäkter!
 
Vi startar matchen bäst och vi är nära på att göra mål direkt. Minuterna tickar iväg och vi känner att vi verkligen har chans att ta Hovås idag. Ett Hovås som också hade folk borta men ändå var 20 man. 18:48 så blir Samuel tacklad i ryggen en meter ifrån sargen och vi får spela powerplay i två minuter. Mål-Otto hänger då 0-1 med 16 sekunder kvar av första perioden när han bryter en Hovåsrensning och sätter ett slagskott distinkt i målvaktens vänstra kryss. Bra skymning framför kassen var det också.
 
Andra perioden är fortfarande fram och tillbaka. Hovås får inte speciellt långa anfall på oss men de skjuter hejvillt och får mycket avslut på mål. Dock inga jätte farliga chaner utan att Hallén har bra koll på skotten som kommer utifrån. Efter 13 minuter kvitterar Hovås och efter 16 minuter så har man tagit ledningen efter att vi gjort en indianare i egen zon. Riktigt tungt. Vi kvitterar med 6 sekunder kvar av perioden när Otto går på avslut och Fredrik Johansson petar in returen. För en gångs skull är det vi som gör de psykologiska målen.
 
I tredje perioden så märks det att många är trötta vilket gör att Hovås kan ta över matchen ordentligt. 3-2 sitter i powerplay efter en tveksam hooking utvisning. Sen hinner Hovås med att göra både 4 och 5-2 innan matchen är slut. 
 
Inget att skämmas för: 
- Att vi med 12 man, (som blev 11 efter att Tobbe Magnusson fick kliva av med troligtvis en spricka i armen) ändå gör en riktig krigarinstats och spelar jämt med Hovås i två perioder. Trots att de vinner skotten med 70-27 så har vi nästan lika mycket farliga chanser som dom hade.
 
- Powerplayspelet såg riktigt bra ut. Mycket puckar på kassen och mycket bra chanser som dock inte smiter in.
 
- Halléns insats är riktigt bra.
 
- Ingen som gör en dålig match, alla jobbar på och bidrar. 
 
- Äldst i laget Mattias Larsson 89. Yngst i laget Samuel Hou 99. Yngsta laget som någonsin ställt upp i en tävlingsmatch för Skara IK?
 
Inte bra: 
- Vi slarvar ibland i egen zon som straffar oss riktigt mycket. Sånt händer givetvis när man blir sådär trött och inte orkar tänka eller göra något men ändå.

- Fyra raka förluster. Har haft chansen på fyra raka vinster, helt otroligt att vi inte vunnit någon av de fyra senaste.
 
 
 
 
Vi ska köra hela vägen nu iallafall, vi börjar med att ta revansch mot Hisingen nu på torsdag klockan 19:00. Välkomna!
 
// #10. Victor Svedberg. 
Kommentera inlägget här: