www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Calle Lövgren

Kategori: Allmänt

Ja, även Calle Lövgren är påskriven och klár för ännu en säsong i de svartorangea laget från Skaraborg. Calle som är född 1994 har gjort flera A-lagssäsonger med klubben.
 
Calle, ja vart ska man börja? 
 
I omkl.rummet är Calle den som alltid är klar först, helst 20 minuter före resten av laget. Då har han sin tid att gulla med klubban, sitta och svettas och dricka kaffe. Calle bidrar mycket till en skön stämning i omkl.rummet, en skön gubbe!
 
På isen så är Calle en spelare som ALLTID spelar på gränsen. På gränsen till att antingen få en utvisning eller totalt mosa motståndarna. Det är så att han är en spelare som ska ligga där, på gränsen, inte över och inte under (att han varit under gränsen har knappt aldrig hänt). Calle har haft problem med att hitta balansen och inte bli för övertänd under sina år med ishockeyn, men när han ligger på gränsen och är den där tuffa och fysiska backen så är han riktigt bra. Fick mycket cred av tränarna efter många matcher av senaste säsongen för sitt spel.

Det ska tilläggas att Calle också kan användas som forward.
 
 
Spelet med puck är dock något Calle behöver förbättra. I och med att han är aningen stressad och överladdad så blir det lätt att passningarna inte sitter och han väljer det svåra framför det enkla. Förbättrar han sitt spel med den lilla svarta gummibiten och taggar ner ett par grader så tror jag att Lövgren med #6 på ryggen kommer att ta hästkliv i utvecklingen.
 
Men Calle Lövgren är en defensiv back som gillar när det börjar tända till i matcherna. Han är en av, eller till och med den snabbaste i hela laget och detta är han bra på att utnyttja när han tar sina offensiva räder. Kan han lära sig att vara lika snabb ner till pucken i egen zon så att han ett par extra sekunder med pucken så blir det bra!
 
Känns bra att han är klar för säsongen 15/16! 
 
Korsning korsning!
 
// #10. Victor Svedberg
Kommentera inlägget här: