www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Derbyvinst

Kategori: Allmänt

                                                                Kontraster.
Efter tre matcher spelade förra säsongen så hade vi 6-36 i målskillnad och noll poäng inspelade och en sistaplats i tabellen. Alla visste hur säsongen skulle bli. Denna säsongen däremot så har vi  tre raka vinster, nio poäng inspelade och 31-3 i målskillnad samtidigt som vi ligger högst upp i tabellen. Kontraster. 
 
Hockeytrean Södra Bs enda fredagsmatch var just den mellan oss och Blue Riders. Jag skrev lite om att vi hade ett bra powerplay spel sist. Det visade vi denna fredagen att det inte var någon engångsföreteelse, för vi gör både 1,2 och 3-0 i PP. Vi börjar matchen bra och får fast Blue Riders i deras försvarzon hela tiden. Falköping hänger inte med och det regnar tvåminutare första perioden. Vi har ledningen efter första perioden med 0-2. Efter knappt två minuters spel i andra perioden så gör Johan Krause sitt tredje mål för kvällen. Vi kommer i en tre mot två situation där jag släpper pucken över mot Lilja som spelar en fristående Krause som enkelt kan slå in pucken i nätet bakom Skara Ik fostrade Dennis Gunnarsson. Falköping reducerar dock i powerplay men ca. tre minuter efter Blue Riders reducering så gör Johan Krause sitt fjärde mål efter ett friläge. Henri får rädda en straff innan perren är över och vi har ledningen med 1-4. I tredje perioden så stänger vi matchen. Falköping, som inte hade många avslut på mål under hela matchen fick inte direkt några farliga chanser och vi kunde istället punktera matchen när Fager sätter en fin backhand till 1-5 och när Calle Lövgren lägger en chanspuck på mål ifrån blålinjen som smiter in. Vi knyter ihop säcken där och tar med oss tre sköna poäng och sex fina mål hem till Skara. Skotten: 20-43 till vår fördel. 
 
Bra!
- Johan Krause som gör fyra mål var riktigt het.
- PP. Tre mål i numerärt överläge är bra! 42.86% talar sitt tydliga språk
- Tredje raka segern, på tisdag blir det svårare motstånd ändå när Tidaholm kommer på besök till Skara. De vann sin match mot Blue Riders med 8-4. 
- Farten. Att Falköping drog på sig så mycket utvisningar var helt och håller vår förtjänst när vi åkte såpass mycket skridskor att de inte hängde med.
- Endast tjugo skott fick Henri på sig. De allra flesta skotten kommer från dåliga vinklar så det är inga problem för Henri att rädda. Riktigt bra.
 
 
Sist: 
Tre ***
* Matte Larsson och Philip Tuusa får dela på denna stjärnan då de jobbar mycket i det tysta och dödar många utvisningar tillsammans!
** Tobbe Magnusson. Spelar sitt spel och gör det riktigt bra. Enkelt med snabba förstapass gör att han sätter ett bra tempo på spelet. Ytterst svår att komma förbi också.
*** Johan Krause. Som sagt, gör man fyra mål så får man faktiskt bli belönad med tre stjärnor. 
 
- Vi får inte glömma att Anders Nordberg, som alla är intresserade av att se nu är tillbaka i november efter avstängning. Jag tror han kommer att tillföra mycket. Han är själv väldigt laddad för att visa Skarapubliken vad han kan göra. 
- Hoppas det kan vara med två knattar på vår hemmamatch på tisdag, tänk vad kul för två små lirare att få byta om och värma upp med A-laget. Ett bra sätt att öka intresset för de små som trots allt är Skara IKs framtid! 
 
Ses på tisdag.
 
// #10 Victor Svedberg
 
Kommentera inlägget här: