www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Inför Hovås

Kategori: Allmänt

Äntligen dags för hemmamatch igen och motståndet som väntar är Hovås HC. Hovås som inte tappat ett enda poäng under säsongen som gått kommer bli något att bita i men absolut inget omöjligt. Vi kan slå alla! Har faktiskt aldrig mött Hovås i senior hockey förut så det blir något nytt. Vore extra skönt att få lite ledigt med en trepoängare i bagaget och fortfarande hugg på resten av alla andra lag. Kammar vi noll här så ser det tufft ut trots att vi mött (på pappret) de tre bästa lagen i inledningen. 
 
Om Hovås: 
- Alltså ett lag som spelade 14 matcher i sin serie och vann alla 14, kom etta i sin serie framför Hisingen och Mölndal som också är med i denna All-Trea serie.
- På 14 matcher gjorde man 120 mål framåt och släppte in 24. 
- Nu i All-Trean har man inlett med 2 segrar varav 6-4 hemma mot Rönnäng och 2-5 borta mot våra vänner i Partille. 
- Tror detta är ett Göteborgslag som har lite bättre spel än de andra lagen från samma stad. Lite renare och inte lika fysiskt och fult. Kanske passar oss bättre? Vi får se imorgon..
 
 
(Bild från Skara IKs offeciella hemsida)
 
Nycklar: 
- Att vi hänger med i skridskoåkningen. Tror att Hovås kommer att åka mycket och då gäller det att vi hänger med så vi inte får några onödiga utvisningar emot oss.
- Boxplay. Släppt 5 av 10 mål i boxplay under All-Trean och det måste bli bättre! Lagen vi möter har ett bra pp-spel men det gäller att vi matchar det med ett bra boxplayspel!
- Powerplay. Detta har sett ganska bra ut på matcherna men vi har inte riktigt fått den utdelningen som vi önskat, någon gång måste det lossna och jag tror det kan bli imorgon!
- Effektiviteten. Mot Vänersborg fick vi faktiskt väldigt mycket chanser konstigt nog och om vi gjort 4-5 mål i första perioden så hade det inte varit orättvist. Men det gäller att sätta våra chanser och vara effektiva. Det måste vi vara, vi kommer inte få så extremt mycket lägen såna här matcher.
- Enklare och smartare. Enkla saker som att få ur pucken ur zon, hjälpa varandra till byte och inte få några långa anfall mot oss. Får vi långa anfall mot oss som vi fick mot Vänersborg speciellt i andra perioden så kommer vi inte orka att anfalla sen. Vi måste inte göra mål i varje byte utan ibland räcker det att få ner pucken djupt i deras zon och kanske få en tekning som gör att nästa femma får en bättre utgångsposition. 
- Tålamodet. Som jag sagt många gånger tidigare så vet vi att vi kommer att få chanser, det gäller bara att man gör sitt jobb hela tiden och då kommer chanserna till slut. 
 
Hoppas att så många som möjligt kan komma ner till ishallen imorgon och kolla på oss!
 
/ #10. Victor Svedberg. 
 
 
Kommentera inlägget här: