www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

HockeyTrean Södra B

Kategori: Allmänt

Vem trodde egentligen att Skara IK skulle ta 11 segrar av 12 matcher efter förra säsongens förnedring? Finns det någon som med handen på hjärtat trodde det?
 
Även om motståndet har varit sisådär i vissa matcher så har vi ändå vunnit 11/12 matcher. Det är ingenting som någon kan ta ifrån oss, någonsin. 
 
Serien startade med att vi tog bussen till Lerum en solig dag i oktober och vi visste absolut ingenting om moståndet, allt vi visste var att det skulle bli tufft fysiskt eftersom det är ett Göteborgslag. Vi visste också att om vi gjorde vårat så skulle vi troligtvis åka ifrån säsongens första seriematch och Skara IKs första match i div. 3 på ett gäng år med tre poäng i bagaget. Efter 13 minuter ledde vi med 0-4 och hade kört rakt över Lerum. Matchen slutade till slut 2-9. Detta skulle bli början på en 10 matchers lång svit utan förlust. 
 
Lovely och värt att minnas tillbaka ocb nämna här i bloggen om säsongen än så länge: 
  • Vi släppte in 26 mål i serien på 12 matcher och vi har de två bästa målvakterna i serien som gör att vi utespelare kan känna en trygghet. 
  • Vi gjorde 95! mål på 12 matcher. Ett stort utropstecken här är givetvis hemvändaren Otto Larsson som hängde hela 18 kassar på 11 matcher. Han gjorde även 10 assist som alltså resulterar i fina 28 poäng på 11 matcher och ett snitt på 2.55 poäng per match. 
  • 5 utav de 10 främsta poängspelarna i HockeyTrean Södra B var ifrån Skara IK. Tre utav de 5 har Skara IK som moderklubb.
  • 1-8 borta mot Partille. Helt underbart bra genomförd match där vi inte släpper till mycket chanser bakåt och samtidigt sätter våra egna chanser. Verkar som att det blir Partille, Hovås, Mölndal, Vänersborg, Stenungsund, Hisingen och den bästa trean i All-trean. Ser GÄRNA ett sådant resultat mot Partille igen.
  • När vi ändå snackar om Partille så var det just dom som spräckte vårt vinnarspår när de spöade oss i Skara ishall med 2-4. Skara IKs första förlust i HockeyTrean sedan den 12 januari 2005, 3593 dagar var vi obesegrade i Trean. Lång och fin svit!
 
 
All-trean:
  • Troligtvis många Göteborgslag i All-trean alltså. Alltid svårt att möta såna lag men vi ska absolut göra vårt bästa och vi ser fram emot utmaningen!
  • Idag startar en träningsvecka som kommer bestå av mycket intensitet och speed på grillorna. Hoppas alla är friska och krya efter diverse olika förklaringar till frånvaro förra veckan. Det krävs en bra träningsvecka för att komma väl förberedda! Förberedelserna är A och O. 
  • Vi siktar givetvis på att komma i toppen, allt annat vore rent ut sagt för jävligt. Vi spelar för att vinna, vi vill inte ligga och plaska i bakhasorna utan vi ska kriga för alla poäng. 
 
Det är iallafall skönt att årets tråkigaste månad är över och att vi kan se fram emot nya matcher och senare en ledighet då vi ska äta oss i form! 
 
// #10. Victor Svedberg. 
Kommentera inlägget här: