Rättvist till slut

Kategori: Allmänt

En fredagskväll skulle tillbringas i Isdala ishall i Göteborg för ett möte med Göteborgs IK, det andra denna veckan. Sist vi var i Göteborg för ett möte med GIK fick vi byta om i barracker, hämta upp underläge och sen förlora på straffar.
Denna gången blev det annorlunda..

Första perioden gav oss lite känsla tillbaka om hur bra vi kan prestera när vi väl gör det vi snackat om innan matchen. Vi hade bra värderingar om när vi skulle styra och när vi skulle forechecka. 0-1 kommer efter sju minuter spel genom Jonas Krantz. Vi hade lite svårt att räkna in deras tredje och fjärdegubbe när vi backcheckade, men Johan Hallén i kassen var trygg och tog puckarna när vi släppte till chanser. 0-2 kommer efter ca. tretton minuters spel genom Johan Krause efter en snygg styrning framför kassen.

Vi är ganska så nöjda med perioden men backchecken var tvungen att bli bättre annars skulle vi bli straffade. Och straffade kan man verkligen säga att vi blev i andra perioden. Just det, en andra period som vi ännu en gång förlorar. Vi har inte vunnit många andraperioder denna säsongen det är ju en sak som är säker, speciellt inte på bortais. Vi tar tre klockrena utvisningar och bjuder in GIK i matchen som kan göra ett mål i PP och två i fem mot fem som gör att de vinner andra perioden med 3-0.

När trejdeperioden är en minut gammal så gör de sitt andra mål i powerplay för kvällen. Tre minuter senare är det vår tur att sätta en powerplaypuck! Det är Dennis Wallette som gör 4-3 på en retur. Efter detta får Tobias Magnusson en 2+10 för checking to the head och GIK gör i efterföljande PP 5-3. Med tolv minuter kvar att spela gör Lilja 5-4 och vi går för en slutforcering. 5-5 kommer efter att vi dödat två boxplay och Viktor Andersson fått chansen i slottet och gjort mål. Vi får ännu en utvisning innan perioden är slut men den reder vi också ut.

Matchen går till overtime och där går matchen fram och tillbaka. GIK är väl närmast att sätta segerpucken efter ett långt byte i vår zon. Domaren missar även säsongens klaraste highsticking när vi är på väg att få en tre mot etta. Inga mål i overtimen och precis som senaste matchen vi spelade i Isdala ishall så går den till straffar...

Hallén räddar första och sen skjuter Carl Olofsson utanför. Johan Hallén räddar även den andra pucken och när Krantz får chansen så sitter den i GIKmålvaktens vänstra kryss. Hallén tar självklart den sista straffen också vilket innebär att vi inte behöver lägga den sista straffen utan vi tar extrapoängen med oss hem till Skara.

Utmärkt:
- Återigen en vändning, denna gången så tappade vi faktiskt en ledning men vänder sedan matchen när det står 5-3. Starkt och välförtjänt!

- Vårt PP såg bättre ut än på ett bra tag. Vi fick avslut, vann andrapuckarna och kunde trycka ner GIK kanske så rejält vissa stunder. Ett steg framåt i powerplayet, helt klart. Två mål gjordes i PP.