www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Mindre rättvist

Kategori: Allmänt

För andra gången den gångna helgen så skulle vi åka buss till Göteborg för att lira match. Möte med Hisingen stod på schemat och Hisingen är verkligen inte något dröm-motstånd för oss. De sex senaste matcherna de två senaste säsongerna så har Hisingen stått som segrare efter sextio minuter. Men vi skulle sälja oss dyrt, det var trots allt spel om andraplatsen.
 
Första perioden inleder vi ganska bra och skapar en hel del chanser men pucken går in i nät. 1-0 gör Hisingen när vi har pucken i egen zon, misslyckas med att få ut den och istället får en Hisingenspelare pucken och kan friställa en polare framför kassen. 2-0 kommer ytterligare några minuter senare när Carl Olofsson får en klockren tackling i ryggen och blir liggandes skadad, trots detta så väljer Hisingen att spela vidare och domaren låter spelet fortgå. Ett avslut kommer och Hallén räddar pucken men blir sen överkörd av en Hisingenspelare som trycker in Hallén i målet. Ett otroligt konstigt mål och domaren godkänner målet. Riktigt frustrerande för oss när vi gör en riktigt bra period men förlorar den med 2-0.
 
I andra perioden så dödar vi ett boxplay efter ett par minuter och sedan får vi själva chansen i powerplay. Vi skapar riktigt farliga chanser och bland annat skjuter vi ett skott i ribban, tidigare hade vi även ett stolpskott. 3-0 kommer även det när det är vi som har pucken i försvarszon och spelar den rakt i gapet på en Hisingenspelare som kan sätta pucken i nät. Riktigt tungt, vi får ingen utdelning och det börjar bli riktigt frustrerande. Vi gör en riktigt bra andra period och vinner på poäng de två första perioderna. Tyvärr så är det ju målen som räknas och det gör vi inga i andra perioden.
 
I tredje fortsätter vi att skapa chanser och 3-1 kommer när Dennis Wallette kommer fri och gör mål, tolv minuter in i perioden. Åtta minuter att försöka göra något av detta. Vi fortsätter att bränna lägen och har två stolpskott till bland annat. Vi trycker på för reducering men närmare resultatmässigt kommer vi inte. Vi torskar ännu en gång mot Hisingen, denna gång med 3-1.
 
Bra:
- En riktigt bra bortamatch egentligen. Vi spelar disciplinerat och gör rätt beslut. Lite krångligt i egen zon ibland med Hisingen har inte många byten där de snurrar upp oss.
 
- Powerplayet när vi väl är inne i anfallszon var återigen bra. Mycket avslut och bra chanser. Tyvärr inga mål.
 
Pinsamt:
- Två av våra spelare får gå av matchen skadade och inte någon av de situationerna resulterar i utvisning. Fagerlind ska tackla en spelare som svarar med att ta upp händerna rakt i ansiktet på Fager. Han fick en rejäl smäll över näsan/ögat och såg riktigt tuff ut efter. Helt blå över hela ögat och ett sår på näsan. Carl Olofsson fick en tackling i ryggen och den spelaren ramlar sedan över Carl som gör att han skadar benet och få gå av. Tycker domaren var fantastiskt okonsekvent och gjorde många konstiga beslut.
 
Vinner inte matcher om detta händer:
- Hisingens alla tre mål görs efter att vi har pucken under kontroll i försvarszon. Det är farligast för Hisingen när vi har pucken i egen zon, inte när dom har det. Vi måste få ut pucken och jobba därifrån.
 
- När vi inte sätter våra chanser som vi skapar så blir det ingen vinst heller kan ja garantera. Vi skapar 3-4 chanser i varje period som bör resultera i mål.
 
Sist:
- Jag och Tobbe Magnusson stod som segrare i det sista quizet för säsongen. Vi kör nämligen ett quiz på varje bortamatch och förlorarna får göra ett nytt. De sista vinnarna får evig ära! #19 #10.
 
 
- Nu är det träning måndag och tisdag, sen avslutar vi mot Tibro hemma på onsdag. Hoppas att vi kan göra en bra match och avsluta snyggt. Andraplatsen går fortfarande att ta.
 
- På torsdag drar de flesta i laget till Sälen förresten, ska bli fantastiskt roligt att dra iväg med grabbarna!
 
 
Ha det fint!
// #10. Victor Svedberg
 
 
Kommentera inlägget här: