www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Tredje raka

Kategori: Allmänt

Skara IK idag är ett lag där de flesta har hittat formen och där alla (till stor del) följer matchplanen. Disciplin och tålamod har varit våra två ledord de senaste veckorna och det har verkligen lett oss in på rätt spår.

Partille borta, usch. Det var inte så svårt att bli laddad inför denna drabbning, vi hade revansch att utkräva och två raka trepoängare innan som gjorde att vi kända oss trygga och stabila. Vi var där för att ta med oss tre poäng.

Vi hade for once en domare som vågade stå upp och skicka ut Partille för alla tjuvnyp och rent ut sagt idiotiska saker som de oftast håller på med. Detta gör att vi får spela en hel del powerplay under matchen och det ger oss självklart övertaget. I spel fem mot fem så är vi dock ännu bättre och Partille har det riktigt tungt mot oss. Vi har långa anfall och motståndarna får i stort sätt bara försöka chippa ut pucken för att kunna byta. Första perioden slutar dock 0-0. Skott 8-15.

Arvid #17 har haft ett par lite tuffare matcher det senaste och till denna match fick han nya lekkamrater som gjorde att vi kände igen säsongsinledningens Arvid Franzén, stor, tuff, bra defensivt men också otroligt skickligt framåt. Det är nämligen Arvid som är inblandad i alla mål framåt i andra perioden. Han gör 0-1 och 0-3 själv och spelar fram Robin Lilja till 0-2 målet. Precis som i första perioden så åker vi riktigt mycket skridskor och har bra värderingar över hela isen vilket gör att Partille får fortsätta att besöka utvisningsbåset. Vi har faktiskt ett bra powerplay spel till stora delar men pucken vill inte in. Andra perioden slutar 0-3. Skott 7-25!!

Vi är inte nöjda inför tredje perioden utan vi ska ut och fortsätta kriga och framförallt hjälpa Johan Hallén att hålla nollan. Vi släpper faktiskt två frilägen i den andra perioden men Hallén tar det första och behöver inte ingripa på det andra. 0-4 gör vi i tredje perioden i powerplay och 0-5 kommer ett par minuter senare och som ett kvitto på att vi har kört över Partille så visar Partille sin rätta sida. Efterslängar, armbågar mot huvudet och tillochmed en spearing får dom till. Två matchstraff tilldelas Partille efter en armbågstackling som träffar Carl Olofsson rakt över munnen och en spearing som träffar Calles Lövgrens lilleCalle. Efter situationen med Carl Olofsson så står deras spelare i sitt bås och skriker mot oss att Carl Olofsson är en filmare och att vi lägger oss för ingenting. Jimmy Modén står då upp för sig lagkompis och det blir lite gruff mellan båsen. En av våra tränare, Daniel Wallette, är snabbt på plats och tar bort alla SIK spelare från situationen samtidigt som Partilles tränare pushar på sina mannar för att försöka få till bråk och tränaren själv är framme och knuffar mot oss. Riktig jäkla tomte. Till följd av detta så får deras tränare lämna båset och blir hänvisad till läktaren och får även en tvåminutare mot sig. Vi hinner göra 0-6 innan matchen är slut och vi tar med oss tre pinnar hem! Skott i sista 12-21. Totalt 27-61.

 

Lovely:

- 0-6! Hållen nolla och sex mål framåt, det är bara vi, Hisingen och Stenungsund, alltså ettan och tvåan i serien, som har plusstatistik. Det är bra!

- Spöa Partille är alltid extra gött, speciellt när dom är som dom är.

- Styrspelet. När vi ställde upp och styrde så kom inte Partille någonstans utan de fick vända hem med pucken eller dra ett chanspass som oftast kom rakt i gapet på oss. Vi käkade upp Partille.

- Vi skjuter 61 skott, det är ett bevis på att vi var ett par klasser bättre än Partille denna matchen, ett Partille som vi allt som oftast annars brukar ha otroligt svårt med.

Frågetecken

- Som vanligt så kommer man inte ifrån Partille utan skador, konstigt nog. Carl Olofsson hade två lösa tänder och blödde ifrån läppen efter armbågstacklingen han åkte på och Calle Lövgren var nog lite öm i de ömtåliga delarna efter spearingen.

- Kan inte riktigt släppa att deras tränare försökte bråka med oss. Han ska väl föregå med gott exempel, han ifrågasätter också tacklingen som Carl åker på, blöder han och har två lösa tänder så filmar han knappast. Skamligt! Måste även hylla våra tränare här som tog bort oss alla från situationen när det blev lite smågruff istället för att göra som deras tränare. Stort!

 

Nu är det en sista tuff vecka kvar i All-Trean där vi på torsdag beger oss till Tidaholm och på söndag så ska vi ta emot Uddevalla. Vi går för sex poäng!

/ #10.

Kommentera inlägget här: