www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Tobias Magnusson

Kategori: Allmänt

Dags för ännu en intervju/presentation av en spelare i Skara IK. Denna gång är det #19 Tobias "Tobbe" Magnussons tur.
 
Tobbe, som varit trogen Skara IK i hela sitt liv är en back som främst är känd för sina defensiva egenskaper där han är otroligt följsam, svår att komma förbi och även duktig på att täcka skott. Viktiga egenskapar för en back. Denna säsongen så har Tobbe utvecklat sitt offensiva spel, med ett snabbt första pass och bra speed under fötterna så har han tagit ännu ett kliv. Han vågar stå upp vid blålinjerna mer nu också när vi har forwards som backcheckar stenhårt. Tobbe är en viktig spelare i årets Skara IK precis som han varit de senaste säsongerna. 
 
Säsongen 11/12, en säsong efter att Tobbe gjort debut i A-laget så mötte Skara Värnamo första gången i playoff 1 och åkte på stryk med 2-1 i matcher. Året efter när Skara IK lyckades få revansch och tvålade till Värnamo med 2-0 i matcher och sedan fick stryk i playoff 2 av Tyringe med en Otto Larsson i laget, så är det faktiskt inte många som vet eller kommer ihåg att Tobbe då bildade första backpar tillsammans med Rasmus Einesson. Tobbe har alltså trots sin unga ålder mycket rutin när det gäller A-lagsspel. Han är inne på sin femte säsong i Skara IKs A-lag och här nedanför bilden får ni ett gäng frågor följt av de klassiska fem snabba! 
 
 

1: 5 raka segrar nu och vi går som tåget, Vad är anledningen?

Vi har ett bra lag på pappret och vi lever verkligen upp till det på isen än så länge. Sen är sammanhållningen och stämningen mellan såväl spelare, tränare och materialare alltid god, det bidrar givetvis!

2: Hur ska vi göra för att fortsätta spela såhär bra? 

Fortsätta att ta en match i taget och vara ödmjuka. Inte börja kolla på poängligor eller alltrean utan forsätta ta match för match och se till att vinna den.

3: Hur är din roll i laget, vad kan och bör du bidra med? 

Spelar defensivt och försöker täppa till bakåt så får kedjekamraterna sköta det framåt. Bidrar gärna till bra stämning i omklädningsrummet också.

4: Beskriv dig själv som spelare: 

Inte speciellt (alls) tung men ändå fysisk. Försöker sätta igång spelet snabbt ifrån egen zon så jag kan få åka och byta.

5: Vad är det bästa med skara IK? 

Sammanhållningen och alla kompisar, nya som gamla.

6: Hur kommer det sig att du ofta är i slagsmål och gruff på isen? 

Jag håller väl på med en del småsaker för att irritera motståndarna. Om dem sen blir lite argare än vad jag hade tänkt så är jag inte den som lägger mig i fosterställning och blundar tills det är över.

7: Hur förbereder du dig inför match? 

Försöker sova någon timme mer än vanligt och dricker vatten hela dagen. Väl på plats i ishallen får jag avstyra Lövgren och Ottos försök att ta över omklädningsrummet med elektropop och annan fjollmusik.

8: Berätta om tacklingen du fick mot Partille? (Det du kommer ihåg) 

Jag spelade iväg pucken till en medspelare, minns inte vem, och sen small det mot huvudet och jag låg på isen med spelare omkring mig som sa åt mig att ligga kvar. En kraftig hjärnskakning och 11 timmar på akuten på Östra Sjukhuset blev iallafall resultatet, roligare fredagskvällar/nätter har jag definitivt upplevt men det blev iallafall 3 poäng!

9: När du inte jobbar och inte spelar hockey, vad gör du då? 

Träffar kompisar och ganska ofta spöar man Persson på FIFA eller NHL.

10: Detta visste vi inte om Tobias Magnusson: 

Redig och skötsam, har koll på allt i sitt liv och är alltid trevlig och skötsam. Glädjespridare. Svärmorsdröm. Pojkvänsmaterial!

 

5 snabba

1: borta eller hemmamatch? Hemma!

2: spela powerplay eller boxplay? Spelar helst båda. 

3: Stockholm eller Göteborg? Götlabörg.

4: slagskott eller handledsskott? Slagskott till icing.

5: svart eller orange tröja? Svart! 

 

Då var det klart, se till att sprida bloggen och hjälpa oss att få mera läsare! Referat efter varje match hittar ni här och annat smått och gott.

// #10 Victor Svedberg 

Kommentera inlägget här: